Ben de naçizane kendi bakış açımdan anlatayım.
Bir blog sitem var. Normal bildiğin blog sitesi, herhangi bir illegal durumu olmayan her şeyi ile lisanslı oturmuş site.
(Laf aramızda 4 ay önce satışa koymuştum, potansiyeline dayanarak x50 fiyat çekmiştim. Tabi alan olmadı. Ama sonra ne oldu, sitemin geliri 850 TL'den 2.800 TL'ye ulaştı. İyi ki satamamışım, heheh )
Şimdi bu sitenin akarı yok kokarı yok, günlük 1 adet makale giriyorum, 1-2 saat en fazla zaman harcıyorum. Bizim buralarda mesela 2.800 TL'ye kiralık evler var, evi almak istesen fiyatı 1 milyon TL. Bu arada ev dediğin yıllar geçtikçe eskiyen ve değer kaybeden bir şey. Web site de bir şekilde ban vs. yeme durumları olabilir. Risk bakımından eşit olmasalar bile aradaki acaip fiyat farkına bakar mısınız? 1 milyon TL'lik bir evin kirası kadar para kazanıyor web sitem. Şimdi durup dururken bu web sitesini x20 den kim satar abi? 56.000 TL. Bu mantıkla yaklaşıyorsak, ben o 1 milyon TL'lik evi hemen satarım, bu ayarda 18 tane web sitesi alırım. Aylık kazancımı direk x18 yapmış olurum. Bu sitelerin her yıl 1 tanesi banlanıp eksilse bile ne kadar karda olduğunuzu hesaplayabilirsiniz sanırım.
Lafın kısası bir sitenin ederi bence potansiyeli ile alakalıdır.