Hocam kusura bakmayında suan yönetim degisse anında 5 tl değer kazanır türk lirası bakın abartısız diyorum . Evet dogrudur gecmis hükümetlerde bahsettiğiniz olaylar görüldü ancak o zaman ekonomik kriz vardı suan ise siyasi kriz var . Yabancı yatırımcının ülkeye gelmesi icin bir kere ülkede güven ortamının olusması lazım bakın üretim mis oymus buymus demiyorum zaten 20 yıldır üretim olmadan devam etti bu hükümet ve basarılı olduğu yıllarda oldu bunun en büyük sebebi piyasadaki güvenin olmasıydı . Hakimler , savcılar , medya , gazeteler hepsini bağımsız olması, yabancı zararlı maddelerin ülkeye girmesinin engellenmesi sağla dolar yarın 6 tl olur .Suan doların olması gereken tutarı 5-6 tlydi birde üretim yapılırsa 2-3 tl bile olur imkansız değil . Borsa da güven cok önemli gerekli şartlar uygulanırsa güzel günler görebiliriz .
Dediklerin doğru olabilir ancak siyaset bu kadar kolay değil. Yani Cumhur ittifakı ortaklaşa bir başkan çıkaracak. Ortak başkanın tek başına karar alması, Bu kararları mecliste onaylatması zor olacaktır. Yine bir çok bakan ve bakanın ekipleri gidecek, ekipler değişecek. Yani bunlar 2-3 yıllık bir zaman alacaktır.
O koltukta oturan kişi tek başına yetkili olacak ve eski düzene dönüp yetkilerini kısıtlamak istemeyecektir. Ayrıca eski sisteme dönmesi için yine referandum olması gerekecek. Yani yine bir oylama sandıkları kurulacak.
Yani seçim düzeltebilir ama sihirli bir değnek değil. İllaki zaman alacaktır.
Ek olarak doviz bu seviyelere gelmişken dış güçlerde kriz büyüsün diye işleri zorlayacaktır.