Etmiyorlar hocam, yurt dışına çıkma planı kuruyorsanız kulaktan dolma bilgilerle çıkmayın bu yola yoksa daha yola başlamadan oracıkta kalırsınız. İsivçre kalıcı oturum konsunda eğer ab vatandaşı değilseniz dünyanın en katı kurallara sahip ülkelerinden birisi maalesef. İsviçre kalıcı oturum için üleklerinde 10 sene yaşamış olmanızı bekliyor, sizin durumunuzda bu 10seneyi doldurabilmeniz için tek yol bir yerden sponsor mektubu alarak işe girmeniz ve düzenli olarak work permitinizi yenilemeniz başka türlü olmuyor.
İltica ile bir ülkeye gitmek demek geldiğiniz ülkeyi diplomatik anlamda aşağılayıp dönecek bir yerinizin kalmaması demek. İltica edip elinizdekinden de olmayın derim çünkü ilticası kabul görenden çok daha fazla red gören var. Ayrıca iltica süreci boyunca sizi ne tür şartlar altında yaşatacaklarını da tahmin edin.
ekleme: eğitim yoluyla belki şansınızı deneyebilirsiniz ancak isviçrenin bu tür olanakları var mı bir bilgim yok. Eşiniz eğitim görürken sizin de eğitim süreci boyunca work permit alma olasılığınız var (en azından kanada ve irlanda için bu dediğim sistem işliyor belki isviçrede de vardır)