mersinstyle adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Daha önceki mesajımda belirttiğim gibi bir ekonomist değilim ama gözlemlerime göre son 20 yıldır dolar hiç düşüş yaşamadı. Daha öncede benzer krizler oldu ancak değişimler sadece krizi durdurdu eski durumuna getirmedi. Yani x partisi iktirada gelse ve söylediklerinizi yapmaya başlasa bile dolar 1-2 TL düşecek ve 15 TL bandında duracaktır. Ülkenin düzene girmesi ve yatırımcıların ülkeye dönmesi yatırım yapması, bunun ekonomiye yansıması 2-3 yıl sürecektir.
Hocam kusura bakmayında suan yönetim degisse anında 5 tl değer kazanır türk lirası bakın abartısız diyorum . Evet dogrudur gecmis hükümetlerde bahsettiğiniz olaylar görüldü ancak o zaman ekonomik kriz vardı suan ise siyasi kriz var . Yabancı yatırımcının ülkeye gelmesi icin bir kere ülkede güven ortamının olusması lazım bakın üretim mis oymus buymus demiyorum zaten 20 yıldır üretim olmadan devam etti bu hükümet ve basarılı olduğu yıllarda oldu bunun en büyük sebebi piyasadaki güvenin olmasıydı . Hakimler , savcılar , medya , gazeteler hepsini bağımsız olması, yabancı zararlı maddelerin ülkeye girmesinin engellenmesi sağla dolar yarın 6 tl olur .Suan doların olması gereken tutarı 5-6 tlydi birde üretim yapılırsa 2-3 tl bile olur imkansız değil . Borsa da güven cok önemli gerekli şartlar uygulanırsa güzel günler görebiliriz .