Yüksek lisansla vs askerliğimi uzatmış sonrasında ise bedelli askerlik yapmış birisi olarak biraz bilgi vereyim. Benimde yüksek linsandan dolayı erteliydi askerliğim fakat ocaktan sonra çok yüksek artış geleceği için tecili bozdurmuştum. Sizinde eğer okuldan dolayı ileri tarihe kadar teciliniz varsa bedelli askerliğe başvuracaksanız önce askeri şubeden tecilinizi bozdurmanız lazım. Ardından edevlete gidip bedelli aserliğe başvurup yılın sonu gelmeden en geç aralık 25 kadar falan olması lazım para 2 günde sisteme giriyor yaklaşık olarak yatırdıktan sonra, bu tarihe kadar başvuruyu yapıp parayı yatırmış olmanız lazım. Ben de son günlerde başvurmuştum ama geçe bırakmayın hiç aklınıza gelmeyecek sıkıntılar çıkabiliyor bende çıkmıştı. Çalışan çoğu memur kendi işini bilmiyor umarım denk gelmezsiniz. Kısaca tecili bozdurcaksınız sonra edevletten başvurcaksınız seneye marttan sonra çıkan kuraya göre gitmeye başlarsınız marttan önce giden olmaz. Gidilecek ay ile ilgili çok efsane bir trik söyliyeyim bu da kıyağım olsun size. Tercih sırasında eğer gitmek istediğiniz ayı sıralarken sıralamayı olduğu gibi bırakırsanız yani : ocak - şubat - mart ...... aralık. diye bırakırsanız sizi istediği tarihe göre atıyor. Yani sisteme defeult olarak giriyorsunuz kafasına göre bir ayda atama yapıyor. Kesinlikle bu sıralamayı değiştirin marttan önce celp yok zaten. ocağın sonunda kura çekilerek gitme yeriniz ve ayınız belli oluyor. Bu bilgiyide kimse bilmez r10 a kıyağım olsun

. Sormak istediğiniz soru =?