Fransiz dili ve edebiyatı mezunuyum. Şu an doktora yapıyorum. Öncelikle edebiyat bölümleri spesifik bir meslek kazandırmaz. Mesela ben çeviri tarafına kaydım ve mezun olduğumdan beri çevirmenlik yapıyorum. Tabi ki ilk başlarda kolay olmuyor, ne yazık ki ülkemizdeki eğitim kalitesi çok yeterli değil. Burada kendini geliştirme olayı devreye giriyor. Yüksek lisans yaptım, şu anda da doktora yapıyorum. Mezun olduktan sonra takılıp kalmadım, kendimi geliştirmeye çalıştım. Ayrıca iş durumlarina göre ne yazık ki mezun sayısı da her sene artıyor, bu da iş bulma durumlarını zorlaştırıyor. Tavsiyem Fransizca'yi çok iyi öğrenmeniz olacaktır. Sorularınız olursa sorabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim hocam tecrübelerinizi benimle paylaştığınız için
Sormak istediklerimin en başında siz konuşma için nasıl fransızca pratiği yapabilmiştiniz/yapıyorsunuz ben şuan öğrenciliğimde pek fransızca konuşacağım/pratik yapacağım bir yer bulamıyorum hani derste hoca elinden geldiğince fransızca konuşuyor ama o fransız aksanı olmadığı için pek de iyi bir pratik olmuyor bize; örneğin ingilizcede de sınıfta hocayı dinleyerek kulak aşinalığı kapmıyordum, oyunlar oynuyordum çoğu kişi ingilizce bildiği için hem konuşma hem dinleme konusunda çok güzel pratik oluyordu, sosyal medyadan vs de insanlarla sohbet ediyordum yorum kısımlarında ama fransızca ingilizce kadar yaygın olmadığı için hem oyunlarda fransız birine denk gelemiyorum hem de sosyal medyada fransızca içerik çok olmuyor veya fransızca film/dizi izlemek istiyorum ama ingilizce filmler kadar sürükleyici olmuyor. Siz dinleme ve konuşma konusunda nasıl pratik yapmıştınız?
İkinci sorum ise ben şuan Fransızların çok hızlı konuşmasına ve çoğu harfi yutmasına alışamadım, yani bilmiyorum hocalarım mı fazla baskı yapıyor ama siz 3 aydır bu dersi görüyorsunuz artık alışmalısınız diyorlar ama ben daha 3 ay önce ilk defa tanıştım bu dille ben de biraz haklı değil miyim fransızca konuşmaları yakalayamamakta? Ayrıca bu konuda da kendimi nasıl iyileştirebilirim merak ediyorum😊(elimden geldiğince fransızca şarkı dinliyorum her boş vaktimde ama şarkılarda bile yakalamakta zorlandığım oluyor, konuşmalarına alışana kadar dinleyebileceğim parça önerileriniz varsa dinlemeye açığım🙏 )
Çoğu kişi yurtdışına çıkabilirsin vs diyor, örnek olarak ben kanadayı biliyorum göçmen kabul edip fransızca ve ingilizce konuşan(Fransa ya gitme şansım ne derecedir bilemem). Siz bilmiyorum yurt dışında mı tercümansınız ama ben yurtdışında çalışacağım dediğimde direkt gerekli kurumlara başvurup gidiyor muyum yoksa bir şirketin beni davet mi etmesi gerekiyor onu çok merak ediyorum
Sorularım için vakit ayırıp cevaplayabilirseniz gerçekten çok mutlu olurum şimdiden çok teşekkür ederim😊