GDerin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar, soruna verilebilecek cevaplardan biri içerikte gizli aslında hocam. Çok sayıda iş yapmışsın, çok proje hiç projedir bir bakıma. Hepimiz yolun başındayken bunu anlayıp verim alabildiğimiz alanlara yoğunlaşırız. Tabii durumlar genel olarak kötü olduğu için emek verip bir yerlere gelenler dahi zorluk yaşıyor şu an. Ancak umutsuzluk veya hiçbir şey denememek en kötüsüdür. Çünkü denediğin şeylerden biri birgün elbet işe yarayacak. Öğrenci olduğun için vakit ve sermaye kısmında sorun yaşadığını tahmin etmek zor değil. Tavsiyem belli bir hizmet alanında uzmanlaşman. En az bir alanda, mobil yazılım alanı olabilir örneğin. Öğrenmesi diğer alanlara göre daha hızlı oluyor ve rekabet nispeten daha az.

Motivasyon ve pazarlama denince akla gelen ilk ismi de etiketleyelim: @mcatakcin;
Çok teşekkür ederim üstadım.

Konu sahibi @ThecBerg; söylediklerinize katılıyorum.
Bugünlerde yaptığımız işler için yeni bir müşteri edinmek ve kazanç sağlamak gerçekten zorlaştı.
Şahsen ben şu sıra, neredeyse sadece eski müşterilerim arasında iş döndürüyorum.

Çok derin marketing bilgisine gerek olmadan 2 şey bilmek işiniz için fazlasıyla fayda sağlayacaktır.

1- Müşteri elde etmekten çok, müşteriyi elde tutmayı sağlayın.
Müşteri sadakati ve tekrar eden satışlar böyle kriz dönemlerindeki neredeyse biricik kurtuluştur.

2- İçinde bulunduğumuz dönemde geliştirme, eğlence-hobi gibi yönelimler neredeyse öldü.
Bu dönemde ancak "fırsat" satılabilir.

Örnek vermek gerekirse, site hızlandırma işi bir geliştirmedir. Ve insanlar ellerindeki parayı buraya yatırmaktan çekiniyorlar.
Çünkü daha temel başka ihtiyaçlar var. Sitelerinin nispeten yavaş açılması pek çok kişi tarafından sorun değil artık.

Ve sizin söylediğiniz gibi eğitim satışları da bu bağlamda ele alınabilir.
Sağladığınız eğitim bir gelişmeyi sunuyorsa göz ardı edilecektir.
Site hızlandırma eğitimlerimin de satışları düştü mesela.

Ama şuan doğrudan sonuç veren bir kripto para eğitim olsaydı, düzgün stratejilerle etkili satışlar yapılabilirdi.
Çünkü ufak bir ekonomik çalkantıda insanlar doğrudan bu piyasalara yöneliyor. Yani burası fırsat olarak görünüyor.

Bugünlerin umut ve dua ile geçmesini beklemek yerine...
Krizin içindeki fırsatları bulmaya çalışmanızı tavsiye ederim.

Saygılar ve sevgiler...