Arkadaşlar gördüğüm kadarıyla memurları kıskanan bir kesim var lakin memurların halinden anlamadıkları da söylediklerinden anlaşılıyor. Biri demiş tehlikeli işlerde çalışmıyorlar diye peki mesela pandemi sürecinde 3-4 kez covid olan çalışanlar nolacak, Öğretmenlerin çocuklar arasında bir çok kez hastalık geçirdiklerini duydum ya da polislerin can tehlikesi ne olacak? Hadi bunları geçtim sizi memur olmaktan alıkoyan ne? Sizde 20 sene oksaydınız güzelce KPSS denen engeli aşıp hatta üstüne mülakatı veya soruşturmaları geçip memur olsaydınız? Yeni okuyan gençleri nasıl motive edeceksiniz çocuklarınız asgari ücretli bir memur olsun ister misiniz gerçekten ister misiniz bunu? Biraz kin ve nefretinizi kenara bırakın herkese adaletli bir sistem düşünün herkes hakettiği kadarını alsın. Asgari ücretli geçinen vatandaş ben istiyorum ki 5000-6000 TL maaş alsın ama bende en az 8000 alayım bu ekonomiye göre yani okuduğum senelerin, verdiğim emeklerin döktüğüm saçların bozduğum gözlerin karşılığını alayım. Üstelik memur dediğin işini severek motiveli bir şekilde yapmalı sen açlık sınırıyla memuru çalışmaya zorlarsan ne kadar verim alırsın muamma...

Bu mantıkla devam ederseniz işini doğru dürüst yapan doktor, polis, hemşire vb kamu çalışanlarını kaybedersiniz bakın şimdi çoğu beyin göçüne hazırlanıyorlar.

Memurlar da işçidir bunu unutmayın tek farkları bunlar okumuş olmaları ve tahsillerini özellikle çalıştıkları meslekler üzerinden yapmış ve devletin güvencesinde çalışmalarıdır. Bu insanlar vasıflı olmakla birlikte başka bir iş yapamazlar yani tek gelirleri budur yani biraz düşünürken insaflı düşünün onlarda insan...

Kıskanmak, kin tutmak yerine adil bir dağılım nasıl olur fikir üretelim.