Yine tecrübelerime dayanarak yazıyorum, Google gözünün yaşına bakmadan ihtar vs olmadan kaldırıyor. Ancak apple böyle bir durum var deyip ikimizi mail üzerinden görüştüyor ve izleyici oluyor. Çözüm bulunmaz ise ne olur bilemem biz çözüm bulmuştuk.
Dava konusuna gelince, Böyle bir durumda uluslararası hukuklar baz alınır. Henüz davalık olmadım ancak uygulamanın google playdan kaldırılması yetiyor zaten. Yani uzun yıllar kullanıp ciddi miktarlar kazandıysa bilemem o konu ayrı bir konu.
Ek olarak, bir isim patentlnmiş ve siz aynı isim ile uygulama yayınlayacaksanız google da direk yayınlanır. Yayınlanmadığı durumlar çok çok nadirdir. Google yapay zekasını bu tip konularda geçmek çok kolay. Apple da genelde gerçek kişiler incelediği için gözden kaçması gerekiyor yayınlanması için. Apple bu ve bunun gibi konularda çok titiz. Yayınlandıktan sonra şikayet/dmca dan sonra uygulama kaldırılır. Yapay zekayla doğru orantılı kaldırıldığını görmedim duymadım
Peki biz bir ismin patentini alsak Türkiye üzerinden fakat aynı ismi misal Amerika'dan başka birileri de bizden önce alsa tam olarak durum ne olur (sonuçta patente sahibiz)
Ayrıca telif başlığa göre mi belirleniyor yoksa kısa açıklama kısmına hatta profil fotoğrafı üzerindeki yazıya bile bakıyorlar mı?
Son sorum (gerçekten son) misal biri
Squid Game ismini patentlemiş. Siz
Squid ismiyle oyun yayınladınız (ya da sadece Squid patentlemişler siz Squid Game olarak yayınladınız) bu durum nasıl işler. Çünkü bi adam Power Wash! olarak yayınlamış oyunu bildiğiniz sondaki ünleme güveniyor. Hatta bunlar o kadar çok dikkat ediyorlar ki paket adını inceledim (com.company.name) kısımlarda bile telife dikkat etmişler ama kısa açıklama kısmına falan pek dikkat etmemişler.