Çok teşekkür ederim yorumunuz gerçekten güzel bilgiler içeriyor.
Peki başka biri, bir ismi patentlemişse ve ben o isimle yayınlamışsam önce ihtar vs. mi gelir yoksa direkt işlem mi başlatılır ve işlemden kasıt Google Play'in oyunu kaldırmak için adım atması mı yoksa şirketin dava açması mı? Çünkü bu konuda dava daha tehlikeli olur sonuçta karşı taraf işin tüm detaylarını bilen avukatlara sahip.
Ayrıca dava açılsa bile nasıl olabilir tam olarak sonuçta karşı taraf çok farklı bir ülkede oturuyor, oyunu yayınlayan çok daha farklı bir ülkede farklı yasama ve yürütmelere sahip.
Bunlar uç detaylar ama öğrenmekte fayda var acaba bilginiz var mıdır?
Yine tecrübelerime dayanarak yazıyorum, Google gözünün yaşına bakmadan ihtar vs olmadan kaldırıyor. Ancak apple böyle bir durum var deyip ikimizi mail üzerinden görüştüyor ve izleyici oluyor. Çözüm bulunmaz ise ne olur bilemem biz çözüm bulmuştuk.
Dava konusuna gelince, Böyle bir durumda uluslararası hukuklar baz alınır. Henüz davalık olmadım ancak uygulamanın google playdan kaldırılması yetiyor zaten. Yani uzun yıllar kullanıp ciddi miktarlar kazandıysa bilemem o konu ayrı bir konu.
Ek olarak, bir isim patentlnmiş ve siz aynı isim ile uygulama yayınlayacaksanız google da direk yayınlanır. Yayınlanmadığı durumlar çok çok nadirdir. Google yapay zekasını bu tip konularda geçmek çok kolay. Apple da genelde gerçek kişiler incelediği için gözden kaçması gerekiyor yayınlanması için. Apple bu ve bunun gibi konularda çok titiz. Yayınlandıktan sonra şikayet/dmca dan sonra uygulama kaldırılır. Yapay zekayla doğru orantılı kaldırıldığını görmedim duymadım