Balyoz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu konularda oldukça tecrübeli biri olarak yazıyorum. Gerek google/apple ile gerek kişilerle çokça mücadele ettim bu konuyla alakalı.

Öncelikle uluslararası patent sistemi diye bir şey var evet. Bizim Türk Patent Enstitüsü de tüm dünyada kabul görmüş şekilde çalışıyor. Yani siz bir ismi marka olarak patentlemişseniz bunu google veya app store bildirdiğiniz takdirde, sizin marka isminizi kullanan uygulamalar hakkında işlem başlar. (Bildirirken tescil numarası ile bildiriyorsunuz yani kafadan atıp bu benim markam demek olmuyor)

Ancak bu durum dünya bazında hala bir çok karışıklığa ve bir çok çıkmazla birlikte yürütülüyor malesef. Örnek verecek olursak, siz Türk patent enstitüsünden bir marka tescil ettiğiniz zaman tüm dünyada geçerli oluyor ancak x ülkesindeki bir kişi de kendi ülkesinden aynı adla marka aldığı zaman (o ülke Türkiye gibi uluslararası marka antlaşmalarına dahil olduğunu varsayıyorum) o markada geçerli olmuş oluyor. Bunun için tüm dünyada her ülke için o markayı almanız gerekmekte ve buda ciddi bir para demek oluyor ne yazıkki. 100k + Euro gibi.

Gördüğüm kadarıyla sizin oyununuz her ülke için aynı isimde, ben bu örnekleri verirken kendi oyunum her ülke için farklı isimdeydi ve bir çok sorun yaşadım. (örnek Türkçe adı xxx Rusça adı yyy gibi)

Ek olarak uygulamanızdaki ing kelimesini kaldırdığınız takdirde aso değerleriniz tamamen değişicektir (en az 2 ay) bunuda göz önünde bulundurun
Çok teşekkür ederim yorumunuz gerçekten güzel bilgiler içeriyor.
Peki başka biri, bir ismi patentlemişse ve ben o isimle yayınlamışsam önce ihtar vs. mi gelir yoksa direkt işlem mi başlatılır ve işlemden kasıt Google Play'in oyunu kaldırmak için adım atması mı yoksa şirketin dava açması mı? Çünkü bu konuda dava daha tehlikeli olur sonuçta karşı taraf işin tüm detaylarını bilen avukatlara sahip.
Ayrıca dava açılsa bile nasıl olabilir tam olarak sonuçta karşı taraf çok farklı bir ülkede oturuyor, oyunu yayınlayan çok daha farklı bir ülkede farklı yasama ve yürütmelere sahip.
Bunlar uç detaylar ama öğrenmekte fayda var acaba bilginiz var mıdır?