Gokenim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ya işte ben de diyorum ki bu adamlar zam yapmayacak mıydı? İş vereni de işçiyi de düşünerek en uygun en güzel zam yapıldı.
Şuan yapılması gereken enflasyon ile mücadele.

Dolar çıkıyor çıkacakta. Şuan Türkiye kendi üretimine geçmek zorunda fırsat bu fırsat. Kendi göbeğimizi kesmedikçe böyle dolar artıyor da bilmem neyde bugün olmazsa yarın elbet ağlayacaktık.

Bunu ecevit döneminde de yaşadık Turgut özal döneminde de yaşadık onlardan önce de olduğu gibi şimdi de yaşıyoruz.
Artık yerlileşmemiz lazım.

Rusya'a 1 dolar 77 ruble'ye denk geliyor. Ama onlara koyuyor mu hayır koymuyor çünkü üretiyorlar biraz da doğalgazdan onlara bağlı olunduğu için rahatlar.
Hükümetin de hatası vardır, pandeminin de etkisi var, ABD enflasyonu, faiz bilmem ne derken her şey doları etkiler böyle.

Herkes memur olmaya çalışıyor kimse girişimci olmaya çalışmıyor. Biz de dahiliz buna gidip bişeyler üretelim satalım kafasında değiliz maaşımızı her ay alalım böyle yıl sonu da zam gelecek diye bekleyelim derdindeyiz.
Ama şuan dolar 1-2 TL'ye de düşse 10 sene sonra tekrar 10-20'lerde görecektik görürdük görürüz.

örnek olarak:
Süleyman Demirel’in iktidarda olduğu 1980 yılında, 24 Ocak kararları kapsamında yapılan yüzde 100'lük devalüasyonla 1 dolar 70 TL oldu.
Özal döneminde 40 TL'leri ecevit ilk dönemlerine 40 TL'leri görmüştü.

Belli ki iyi niyetlisiniz ve hala umudunuz var ama ben bu zararın neresinden dönersek bıdı bıdısına karşıyım kusura bakmayın üretime geçmemiz lazım cümlesi son 1 yıldır herkesin dilinde ama kimse zaten hali hazırda üretim yapan TEKEL-TÜPRAŞ-İPRAŞ vs vs vs gibi saymakla bitmeyecek yüzlerce binlerce yerli ve milli cumhuriyet kuruluşunu neden sattık diye sormuyor. Çünkü haberi bile yok a haber izlemekten beyni yanmış.
Bu işletmeler satılırken üretimsiz kalırsak dışa bağımlı oluruz diyen ekonomistleri ve işlerinden olmamak için Ankarada çadır kurup eylem yapan binlerce emekçiyi terörist ilan ettiler. Şakşakçıları da destek verdi yalan mı ? Bu bahsettiğim şeyler yakın tarihtir 2005-10 yılları arasında olanlardır.
Ekonominin kuralı şudur: Bir şey az ise değerlidir şu an doların değerli olmasının sebebi de az olmasıdır. Ülkeye oluk oluk dolar girdiren bu işletmeler satılıp savılırken haber bültenleri başörtüsü siyaseti yapıyordu. Birkaç tane yürekli insan yapamazsınız kardeşim bu fabrikalar senin babanın malı değil dedi diye hala parmaklıklar ardında. İnsanları korkuyla ve baskıyla etki altına alıp istedikleri gibi at koşup faturasını millete kesiyorlar çıkarın dolarlarınızı satın cart curt. Oldu canım iban ver sana atayım sen yönet benim paramı...

İlkokul mezunu insan bu günleri görüp bakın çiftçinin anası ağlıyor üretim yapamıyoruz görün artık dediğinde ne cevap verildi ?
Ecevit döneminde x döneminde y döneminde yaşadıysak bunların tecrübe olması gerekmezmiydi ? Bakın bizden önceki hükümetler bu bu bu bu yanlışları yapmış biz yapmayalım denilemezmiydi ?
20 yılda eğitim alanında ekonomi alanında dış politika alanında tek bir adım atılmamışken ülkede ne olsa kandırıldık diye savunurken gözümüzün içine baka baka ülkenin değerleri yabancılara peşkeş çekilirken bu noktalara geleceğimizi etrafındaki yüzlerce danışmandan sadece 1 tanesi bile uyarmadı mı ?

Belli ki daha önce hiç üretim yapmamışsınız size tavsiyem herhangi bir organize sanayiye gidip herhangi birşeyi üreten adama sorun bakalım o ürettiğinin kaçını verginin vergisinin vergisi olarak veriyor bir sorun bakalım o üretici memnun mu ? Vergiyi üreticiden alır adamın ülkeye soktuğu doların yarısına ortak olursan tabiki kimse üretim yapmaz. Arabayı üretenden çok kazandıran vergi sistemini bunlar öğretti bize yalan mı ?

Enflasyonla mücadele o enflasyon öngörülüp öncesinde yapılır alıp başını arşa çıkmışken değil.
Hükümetin de hatası vardır deyip geçemeyiz devlet yönetmek hata kabul etmez yok öyle bişe hatalıysa şerefiyle istifa etsin bizde diyelim ki hakkını verdi.
Pandeminin de etkisi varsa o etki herkese var Almanya neden zerre etkilenmedi ? Pandeminin ortasında bilmem kaç milyar Euro Bütçe fazlasını nasıl verebildi ? Hemde bizimkilerin yaptığı sözde pandemi yardımının kaç katını yapmasına rağmen neden hiç sarsılmadılar ?

Bahanelerinize tutunmayı bırakın
Lütfen görün bakın lütfen şu anki mevcut duruma göz göre göre getirildik gözümüzün içine soka soka yaptılar bunu görün artık yanlış olduğunu bile bile yaptılar bu günlerin geleceğini bile bile yaptılar ve ne senin ne benim nede başka bir vatandaşın refah düzeyi geleceği bu insanların zerre umrunda olmadı.Görün artık savunacak tek bir tarafları dahi yok