merhabalar, aşağıda görmüş olduğunuz kodun bir sorunu var. kayıt işlemi doğru şekilde yapılıyor fakat her sayfayı yenilediğimde kayıt işlemini tekrar yapıyor. mesela iletişim kurmak için birisi mesaj atıyor, sayfa yeniliyor ve mesajı bir daha göndermiş oluyor böylece veritabanında gereksiz yer kaplama yapıyor. çözümü bilen varsa yardımcı olabilir mi? if($_POST["name"]!="" and $_POST["email"]!="" and $_POST["phone"]!="" and $_POST["message"]!="")
{
$adi=$_POST["name"];
$mail=$_POST["email"];
$tel=$_POST["phone"];
$message=$_POST["message"]; //ekleme işlemi
$komut=$conn->exec("INSERT INTO mail (adsoyad,email, telefono,text) VALUES ('$adi','$mail','$tel','$message')"); //ekleme işlemi kontrol ve sonucunda mesaj yazar if($komut){
echo "<center>Mesaj gönderimi başarılı, en kısa zamanda sizinle iletişime geçeceğim.!</center>";
$komut=null; } }
else{
echo '<center>Mesaj Gönderimi Başarısız.!</center>';
}
$conn=null;
?>
Burada tablo oluştururken bir hata yapmışsınız. Her tabloda bir id alanı olması lazım auto increment (her kayıtta artan değere sahip) bu olmadığı için sizin kayıt sürekli üstüne yazıyor olması lazım. Aynı kişi ikinci mailini atınca yeni kayıt oluşturuyor mu mesela?