slacker adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konuyu okuyunca görüyoruz ki 20 yılın sonuna geldiğimizde herkesi birbirine düşman ettiler. Doktorlar sağlık personelleriyle, memurlar asgari ücretlilerle, halk esnafla, çiftçiler herkesle düşman oldu (: şu ülkede düzgün işleyen bir tane sistem bıraktılar mı acaba? Herkesin gözü diğerinin parasında. Ne emek takdir edilir oldu ne bilgi. Bu kadar ayrışma, bu kadar kutuplaşma Osmanlı da dahil şu ülkenin herhangi bir döneminde görüldü mü acaba. Ne hâle geldik, çok yazık.
Bu bizim insanımızın bencilliğinden kaynaklanıyor.
Hemşire yanında çalışan sekreterin aldığı parayı çekemiyor.
Doktor yanında çalışan hemşirenin maaşını çekemiyor.

Kimse onlar aldı bize de verilsin demiyor, o niye fazla alıyor diyor.

6 yıl tıp okumuş asistan olarak işe başlamış doktor geliyor asgari ücret 4250 TL ben bu ay 7500 TL aldım bunun için mi okudum diyor. 6 sene okumak yetmiyor demekki, bu ay o asgari ücretliden 3 kat fazla para aldığını ve rütbesi büyüdükçe maaşının yükseleceğini söylemiyor.

Hemşiresi 4100 TL aldığı ekran görüntüsünü internete çarşaf çarşaf koyuyor ama döner sermayeden sabit aldığı parayı, performansını koymuyor. Asgari ücrete gelen artışı konuşuyor ama kendine verilen %27 zamdan bahsetmiyor.

Tabi herkes daha fazlasını hak ediyor ama bunun çözümü başkasının aldığı paraya çamur atmak değil, ses çıkarıp hak aramak.

Biz maaşlarımızı, paramızı, araba - ev alma hayalimizi değil sorgulama yeteneğimizi kaybettik.
Kimse mantıklı düşünemiyor bence ve bir de kimsenin kendinden başkasına tahammülü kalmadı bence.