Beyler çok yorum yapmaya gerek yok işveren içinde işçi içinde durum kötü. Tek taraflı düşünüldüğü süre boyunca hayatta başarılı olunmaz. Bugün sana yarın ona bir diğer gün sıra bana gelir. Bazı insanlar sanıyor ki ürün ve hizmete zam yapınca yine aynı oranda satacak ve işletme aynı oranda kazanacak. Bu belki temel ihtiyaç olan gıdada geçerli ama diğer tüm ürün ve hizmetlerde genel olarak geçersiz bir durum. Diyelim ki ben web sitesi satıyorum bunun ederi 5k asgari ücretten sonra 7.5k yaptım. Siz gerçekten aynı oranda satılacağını mı düşünüyorsunuz? Düşünüyorsanız büyük yanılıyorsunuz. Bu tüm tüketici için geçerli. Fiyatlar artınca 5 ekmek alıyorsan 3 ekmek almaya başlarsın. İnsanların buna psikolojik olarak yani yüksek fiyatlara bile alışması nereden baksan 3 ay. Önce fiyatları görecek şaşıracak sonra fiyatlara alışmaya başlayacak. Bu süre zarfında esnafa da işciye de allah kolaylık versin. Bazı arkadaşlar sanıyor ki tüm işverenler zengin

Ülkede zengin olan işverenler iki elin 10 parmağını geçmez. Bunu toz pembe hayallerden çıkıp piyasada sağ sola bakarsak görebilirsiniz. Kiminin de karnı tok boş beleş konuşuyor karşılayamıyorsa çıkarsın diye. Sen çalışanın ihtiyacını biliyor musun da konuşuyorsun? bu ülkede ne kadar işsiz insan var. Bir ilana ne kadar başvuru geliyor, neler yazılıyor? Kendi karnı tok olup boş konuşanlara lafım.