Hocam şurayı atlıyorsunuz ürünü şu an 1 liraya ocak ayında da 1.6 liraya satarsak zaten şu an bile 1 liraya alınmayan ürünü 1.6 ya hiç satamayız evet zam yapmak mantıklı ama ozaman şu anki düzenden bir farkı yok 2800 alırken x liralık ürün pahalı geliyorsa 4200 alırken x+zam liralık ürün gene insanlara pahalı gelecek
İşte hocam ben de ondan bahsediyorum. Asgari ücretli şu an sevinse de ilk 6 ay içerisinde parası yine ölecek. Fakat burada işverenlerin işten çıkarma yoluna gitmeleri fırsatçılıktan başka bir şey değil. Asgari ücretlinin maaşının erimesi ayrı bir konu. Konu başlığından alakasız olduğu için o detaya girmedim.
Fakat işverenlerin durumu fırsata çevirmesi de doğru değil. Hani şöyle olsa anlardım: 1 liralık ürünün satış fiyatı 1 lira olarak kalacak ama asgari ücret %50 artacak. O zaman adam haklı derdim de kendisinin de satış fiyatları %60 arttı. Kaldı ki bu oranlar %60'da da kalmayacak.
Bir ülkenin kalkınması için üretime öncelik vermesi gerekli. Üretim yapılabilmesi için de işçiye ihtiyaç var. E sen işçiyi işinden çıkar. Üretimi nasıl gerçekleştireceksin? Sonra para kazanamıyorum diye ağla.
Bana başarılı olan 1 tane girişimci gösterin ki işçiyi işten çıkarsın. Aksine her alana saldırarak daha fazla iş almak ve aldığı işlere yetişmek için işçi alır.
Yani hocam, biz bu konuları konuşmaya daha çok devam ederiz.