Müthiş fikir hemen uygulamaya geçmeli. Tüm dünyada da domino etkisi olur inşaAllah. Tepetaklak olur dolar. Aynı şeyi dış ticaret içinde yapmak lazım. Şuan tam zamanı hiç zaman kaybetmeden radikal önlemler alınmalı..
bütün dünyada doları yastık altında tutanlar, işletmeyenler ellerinden çıkarırsa ve dolar sadece gerekli durumlarda kullanılır halde olursa(ticaret, anlaşmalar vs) doların değeri pula düşer. emin olun.
şu an doların değerini tüm dünyada yükselten temel unsur, doları günlük hayatında aktif kullanmayıp bi değer saklama aracı olarak alıp kenara koyanlardır. bunlar bu düşünceyi bırakıp tüm dolarlarını piyasaya sürdüğü takdirde doların hiçbir ciddiyeti kalmaz.
hatta bir kural olduğunu düşünün. dolar yalnızca ticaret yapanlar tarafından kullanılabilir, sözleşmelerde geçerlidir onun dışında hiçbir sıradan vatandaş birikim namına dolar temin edemez, parasını dolara yatıramaz şeklinde. bütün ülkelerde bu uygulanıyor diyelim. hiç kimse dolar stoklamadığı için(ve stoklayamayacağı için) piyasada dolar fazlalığı oluşur ve sayısı artan şeyin değeri azalır mantığıyla doların dünyadaki finansal etkisi azalır, ülke ekonomileri üzerinde oluşturduğu baskılar diner. hatta bu mantığı bütün dövizler için uygulayalım ve hatta altına da uygulatalım.
bu andan itibaren tüm toplumun tek odağı, sahip olduğu milli para biriminin değerini yükseltmek olacaktır.
bir ülkede hiç kimse yatırımını değerli madenler ve dövizlere yapmıyor olsun. tek yatırım, sahip oldukları milli paranın değerini katlama üzerine yoğunlaşsın. o toplum, dünyanın en gelişmiş, en büyük toplumu olmaya başlar. çünkü tek odağı kendi para biriminin değerini katlamaktır. bunu nasıl yapabilirim sorusunu sormaya başlar öncelikle. sonra bunun için gerekli adımları atmaya başlar. bu adımları atarken karşısına çıkan engelleri kaldırmayı bilir, buna mani olanları görür ve tekrar yetkilendirmez.
bu milletin temel sorunu, sahip olduğu milli para birimine değer katacak ihtimaller üzerine düşünmüyor oluşu. kendini koruma diyince anladığı temel unsurun parasını farklı enstrümanlara geçiriyor olması. oysa ortada böyle bir enstrümanın olmadığını ve tek çarenin kendi milli varlığının değerini yükseltmek olduğunu düşündüğün an, işte o durumda toplum harekete geçip bi şeyler yapmaya başlar. şu an döviz yükseliyor, altın yükseliyor, geçmişte de yükselişteydi. toplum ne yaptı?
ben geçerim dolara, altına izlerim kafasında oldu. hala daha öyle. bu kafa, bu toplumu daha da dibe sokar. idareyi, yöneticiyi toplum belirler. toplum şayet sahip olduğu değerleri koruma ve yüceltme odaklı düşünmek yerine kendini bi şekilde sağlama alacak enstrümanlara kaçma odaklı düşünce yapısına sahip olursa, o seçtikleri idare ve yöneticilere kolay kolay ses yükseltmez ve koltuklarından indirmez. o kendini kurtarmıştır çünkü bi şekilde. tek tek, ayrı ayrı düşünür. oysa tüm toplumun tek bir ortak değeri, tek bir ortak varlığı olsa ve onun başına bi zarar gelse, 1 kuruşluk oynaklıkta dahi o toplum ses çıkarmaya başlar. çünkü başka bi alternatifi yok, kaçabileceği, saklanacağı enstrüman yok. bizler, milli varlığımızın kıymetini bilmiyor ve onu nasıl yüceltiriz sorusuna yoğunlaşmıyoruz. bu yüzden başkalarının paralarını bu denli savunuyor, buna karışamazsın modunda takılıyoruz. bu kafa, yarın bu toplumu çok daha geriye götürecek. sen liyakatli yöneticileri başına koyduğunda bile insanların kendi parasına verdiği kıymet git gide azaldığı için dövizden, altından çıkıp kendi parasına dönmesi daha da zorlaşacak. bizim önce kendi para birimimiz dışında başka bi çıkış yolu olmadığını idrak etmemiz, buna göre adım atmamız gerekiyor. bu uğurda verilen her öneri, her tavsiye de kale alınmaya, tartışılmaya değerdir. videodaki adamın verdiği öneri de bu yöndedir. türk lirasını başka paralara geçirip hem kendi paranın değerini pul edip hem o başka paraya değer katmak yerine, o başka paraya eşit olacak bi argüman oluşturalım paramız ona çevrilmiş gibi görünsün bu sayede ne kendi paramız erimiş olsun ne başkasının parasına değer katmış olalım diyor. şu anki mutlak düzende bu sistem evet sonuç vermez, evet riskli ve faydasız ancak yarın bu düzen değişir, liyakatli ve daha bilinçli bir yönetim başa geçerse, böyle bi ortamda bahsi geçen mantık, paniğin ve kaosun yaratılmadığı bi ortamda sakince işletilebilir. dolara gerçekten ihtiyaç duyan ithalatçı, ihtiyaç duymayanların yastık altlarına saklayıp durdukları yüzünden daha yüksekten almak zorunda kalmaz. daha kolay ulaşır.
her neyse, aynı şeyleri tekrardan sıkıldım. kendini fazla zeki zanneden ve klasik argümanları papağan gibi tekrarlayıp duranlara başarılar dileyip konuyu daha uzatmıyorum. sağlıcakla.