BarisSa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar atladığınız detaylar var. Bakın bunu tarafsız yazıyorum. Ben taraf tutmam. Zira geçen sene Kılıçdaroğlu Belediyelerdeki en düşük maaş 5K olacak derken bu sene 4.5K diyor. Aslında olan belediyelerde hala 3.3K (sendikal haklarla) maaş alanlar var.
Kısacası herkes tribünlere oynuyor. Bu yüzden ne bir taraf tutarım ne de herhangi birini severim.
Şimdi asgari ücret 4.2K olmuş olabilir. Bununla birlikte bir çok ürüne zam gelecek. Zam geleceğinden dolayı artık eski paraları konuşmak yerine, yeni düzene ayak uyduracağız. Yani işletme sahipleri bir ürünü şu an 1 liraya satıyorsa ocaktan sonra 1.6'a satacak. Dolayısıyla kazancı da değişmiş olacak. Asgari ücretli 2022'nin ilk 6 ayı içerisinde görecek ki şu an sevindiği ve aldığı para yine ezilmiş, yine geçinemiyor.
Şu an dolar 16,30. Çıkıp TV karşısında dolarla ne işiniz var demekle olmuyor. Aldığımız ekmekten içtiğimiz suya kadar her şey (üretimde kullanılan materyaller) dolara endeksli.
Kısacası işten çıkarmaların bir fırsatçılık olduğunu düşünüyorum. Asgari ücrete %50 zam gelmiş olabilir fakat işletme sahipleri de ürünlerine %60 zam yapıyor. Dolayısıyla durumda değişen bir şey olmuyor aslına bakarsanız. Sadece şu an kullandığımız rakamların telaffuzları değişecek.
Hocam şurayı atlıyorsunuz ürünü şu an 1 liraya ocak ayında da 1.6 liraya satarsak zaten şu an bile 1 liraya alınmayan ürünü 1.6 ya hiç satamayız evet zam yapmak mantıklı ama ozaman şu anki düzenden bir farkı yok 2800 alırken x liralık ürün pahalı geliyorsa 4200 alırken x+zam liralık ürün gene insanlara pahalı gelecek