delikanli53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kaç tane memur tanıyorsunuz. Benim eşim memur, öyle yan gel yat değil ama. Kısa çalışma ödeneğinde aman vatandaşın parası gecikmesin diye gece 2-3 de yattı sabah kalkıp işine devam etti. Bir lira mesai yazılmadı. İzin günleri bırak da olsun ama öyle ben kaçtım izne gidiyorum diyemezsin planlamak zorundasın. Ayrıca işin garanti diye birşey yok memuriyette. Eskidendi o. Kpss mi? aylarca çalıştı uğraştı sınava 2 kez girdi ikisinde de yüksek puan aldı, sözleşmeliyken 7 yıl önce sözleşmeliden kadroya geçişte 850 tl maaş düşürdüler. Kafanızda şu var tabi memur yaslamış sırtını devlete ohhh yatıyorlar sabah akşam.

Gelelim polislere, sizin sokağa çıkmaya korktuğunuz yerlerde onlar sizin güvenliğiniz için geziyor oralarda.

Sağlık çalışanları, şu zor günlerde ellerinden geleni yapıyor

Diğer birçok kamu kurumunda durum bu. Eski memurları saymayın yeni nesil Ünv. okumuş memurların nasıl özverili çalıştıklarına defalarca şahit oldum. Kooperatif yöneticiliği yaptığımda 2 tane fotokopi istedim diye rakı parası isteyen memur da gördüm, 1 top kağıdı fotokopi çekip "başka yardım edeceğim bir konu var mı" diye soranı da gördüm. Eski memurların zihniyetini kenara bırakın artık.
Madem çok güvenli bir alan çalışın siz de memur olun tutan mı var.
Hepsine cevabım var ama tartışmaya dönmesin diye cevap vermiyorum.
Bir çok memur tanıdığım var(sülalede en az 20 kişi)
Memur olmak gibi bir hayalim hiç olmadı malum memur mühendislerin maaşları ortada. Ha kpss puanı soruyorsan, üniden mezun olduğumda 1 kez girmiştim 88 puan almıştım.