Dostlar siyasi olarak bir konuya değinmek istemiyorum. Yapılan zam, işçi ve işveren şeklinde iki açıdan düşünülmeli. Maalesef zam ile beraber hayati ürünler de, hizmetlerde ciddi bir zam olacak. Bu zam iyi mi oldu, kötü mü oldu bilemedim. Hem işçi hem de işveren konumundayım. Bu konum ile değerlendirildiğinde.
Bir işçi olarak; bu enflasyon oranında bu maaş gerekiyordu. Ama bu oranda tüm giderler de zamlanacak, yapılması gerekiyordu yapıldı. İnşallah asgari ücret üzerinden insanlar işsiz kalmaz.
Bir iş veren olarak; maalesef büyük bir zam oldu. Gelir ile gider karşılaması sınır düzeyde. Zarar edilmesi ve batışların olacağını düşünüyorum, özellikle küçük esnaf ve az sayıda çalışan ile yeni başlayan işletmelerde. Faiz oranı doğrultusunda krediler artacaktır. Bu konuda da artan borçlar, azalmayan giderler. İşçi çıkarılması, gider azaltılmasına gidilecek. (maalesef bizde bu şekilde bir yol izleyeceğiz)
Bu ateşte yanan asgari ücretin 1300-1400 tl fazlasına çalışan işçiye oldu. Sözleşme zamanı gelmeden asgari ücretin üstünde olduğu için zam talep edemeyecek konumda kaldılar. Zaruri haller dışında istifa, işten çıkarılma yolu açıldı, maalesef.

Allah yardımcımız olsun cümleten. Bakalım neler olacak, hayırlısı.