Hocam bu bildiğin USDT gibi aynı mantığı güdüyor.
En önemlisi karşılığının olması eğer devlet ben dolarınızı saymıyorum derse onlar çöp olur. Ama yastık altındaki ABD dolarıyla dünyaya paraşütle inseniz hangi ülkeye düşerseniz düşün yaşama şansınız var.
o zaman güven odaklı bi sorun mevcut. herkesin temel önceliği kendini güvene almak, böyle bir düzene de güven oluşmaz diyorsunuz. bu da hak verilebilir, mantıklı bi durum.
hocam bankadan alınan dolarlar altınlar bu mantıkla saklanır zaten yastık altı harıç sizin Bankadan aldığınız dolar veya altın sadece sayından ibarettir siz bankadan direk elimize istemeziseniz tabi ki
hayır hocam bankadan dolar aldığınızda da doların fiyatına etki yaratırsınız. sayıdan ibaret ama hesabınızda durması o doları finanse etmeniz anlamı taşır. o yüzden alternatif bi şey alınsa ve fiyata etki edilmese diye bi tartışalım istedim.
ancak arkadaşların da üstüne değindiği yerler doğru. dolar yarın 3 e katladığı bi ortamda insanlar suni dolarlarını tl ye çevirmek istediği an bunu sağlayabilmek için o günün dolar kurundan dolar bozması gerekir sanırım bankanın. çünkü diğer türlü karşılıksız para basma gibi bi durum oluşacaktır. bunu sağlayacak dolar rezervi de yoksa iş orada patlak verir.
o zaman buradaki nüans ya millet toplu olarak milyarlarca lira bozma kararı almayacak ya doların 3 kat yükselmemesine yönelik adımlar atılacak.
benim temel derdim, insanımızın parası başkasının varlığını finanse etmesin. bu. onun dışında kalan tüm süreçler düzgün biçimde yürütülürse, üstüne biz de finanse sağlamadığımız an sağlıklı bi ortam oluşabilir ülke adına. düşün, 100 milyar dolarlık döviz alıyorsun ancak 1 kuruş etki etmiyor reel fiyata. o fiyata etki eden tek şey politika, üretim, dolarla işi olanların faaliyetleri. bu üç bacak sağlam olursa, insanlar da dolara etki etmediği takdirde faydalı bi süreç yürütülebilir.
yine de her şeye rağmen bu adama saldırılıp durması fazlaca can sıkıcı.