mersinstyle adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet risk konusunda haklısın. Bunun için üst sınıftan sigorta, dask, kasko vs yapılabilir.

Ancak ben Dolar'da risk görüyorum. Ülkede durum karışık ve Mevduat hesaplarında Dolar tutmanın güvenli olduğuna inanmıyorum. (BDDK Az önce açıkladı amaçsızca dolar alanları denetleyeceğiz diyor)
Yastık altında Dolar saklamakta riskli. Sakladığınız yerde yangın çıkabilir, su basabilir, Hırsız girebilir vs vs.

Yani risk her zaman vardır ancak bir kriz olduğunda hesabımda para olmasındansa kafamı sokacak bir evim olmasını tercih ederim.
Hocam siz bireysel bir yatırımcısınız kafanızı sokacak bir ev ihtiyaca girdiği için yatırım olarak değerlendirilmez benim bahsettiğim 50 tane evi olanlar için yani yatırım olarak görülen paralar içindir sayı arttıkça o bahsettiğim risklerin olma olasılığı da artar hepsine sigorta yapsa bu sefer üstüne zarar ettirebilir. 20 ayda parasını çıkaracağına 40 ayda çıkarır bide üstüne enflasyon artıyorsa sigorta ücretleri de artar aynı yerde sürekli sayar ev yatırımı yapan bu riski alması gerekir

Enflasyonun açıklandığı ülkede dövizde risk görülmez Zaten şuan hükümetin açıklamalarını sıkı sıkıya takip eden birisi doların artacağını anlar faiz indirecez dediklerinde dolar düşmez aksine yukarı çıkar hele ki enflasyonun yüksek olduğu bir ülkede... ben asla dolara yatırım yapın diyen kesimden değilim her dolara yatırım yapıldığında türk liramız daha da eriyor fakat insanları bu noktaya sürükleyenler de yastık altında ki doları satın dememeli insanların tek enflasyona karşı kalkanları döviz. Ayrıca yastık altında dolar tutanlar yatırımcı değildir hocam yatırımcılar bankada bile doviz tutmuyor teknoloji gelişti tether diye bir şey var artık. Yani dövizde yangın deprem vs riski hesaplanmaz.

Bu söylediklerim ile kimseyi dövize veya eve varlığa yatırım yapmaları konusunda tavsiye veremem ama şuanda bulunduğumuz durum bu açıkcası ve daha da kötüye gidiyoruz gibi gözüküyor