roadscrat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Derdimi anlatamadım size, ev ve arabanın kendi içinde riskleri vardır(kaza olur, yangın olur, deprem olur vs vs) siz bu riski alarak sadece 8k$ kazanmışsınız bu risklerden birisi gerçekleşseydi muhtemelen daha çok zarar edecektiniz fakat doların herhangi bir riski yok ve kısa vadede çok daha rahat sizi enflasyondan korur. Uzun vade de zaten kar ettirmez hocam bunu diyorum sadece zarar etmemenizi sağlar ama ev ve arabalar kısa vade de sizi korumaz ayrıca üstüne bir de risk alırsınız. Siz 15 ay önceden bahsediyorsunuz ben örnekte sadece 2 ay önce diyorum
Evet risk konusunda haklısın. Bunun için üst sınıftan sigorta, dask, kasko vs yapılabilir.

Ancak ben Dolar'da risk görüyorum. Ülkede durum karışık ve Mevduat hesaplarında Dolar tutmanın güvenli olduğuna inanmıyorum. (BDDK Az önce açıkladı amaçsızca dolar alanları denetleyeceğiz diyor)
Yastık altında Dolar saklamakta riskli. Sakladığınız yerde yangın çıkabilir, su basabilir, Hırsız girebilir vs vs.

Yani risk her zaman vardır ancak bir kriz olduğunda hesabımda para olmasındansa kafamı sokacak bir evim olmasını tercih ederim.