Geçen eşimle konuşuyorum (Kendisi Özbek) diyorki niye türkiye 'de üretim yok diyorlar. Evimize aldığımız ürünlerin %90'nı Türkiye 'de üretilmiş. Tamam hammade yurt dışından gelebilir ancak üretim Türkiye 'de dedi.
Sonra döndüm etrafıma (evdeki eşyalara) bir baktım. Beyaz Eşyaların hepsi Türkiye'de Üretilmiş, Mobilya, Halı, Perdeler, Ev Teksil Ürünleri, Küçük Ev Aletleri, İnşaat Malzemelerin Çoğu, Kapılar, Camlar, Mutfak Malzemeleri, Oyuncaklar, Lambalar, Boya kısacası temel ihtiyacımız olan her şey ülkemizde üretilmiş. Yani biz hammade olayını çözersek Türkiye 'nin üretemeyeceği şey yok.
Üst segment Teknoloji ürünleri bile bence üretebilir. Ancak pazarlama dahisi insanlar gerekli ve bu teknoloji üreten insanları ülkede tutmak için gereken yapılmalı.
Eğer devlet işini doğru yaparsa böyle olmaz. Yani asgari ücretten vergi oranını düşür ve iş verenin yükünü hafifletirse aynı oranda zamnlar olmaz. Absürt zam yapanlarıda serbest piyasa kurulu denetlemeli ve cezasını kesmeli.
Yani 1000 TL'lik ürün işçi maliyeti yüzünden 1100 TL oluyorsa ve firma bunu bahane edip 1500 TL zam yapıyorsa devlet bu tür firmaları bulup cezasını kesmeli.
Devlet ceza kesiyor da hocam çok az 2 milyon TL kesiyor adam onu her türlü zaten yine halktan çıkarıyor zam yaparak