dertliA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
newse eklenen sitenin webmaster toolsu bile farklı oluyor performans kısmı yerine haber ve içerik kısmı farklı şekilde listeleniyor. benim tespitlerime göre newse eklenen site webmastertoolsa göre görüntülenme tıklama performansı neredeyse 30 günde yok gibi birşey iken newse eklenmeyen aynı içerikli diğer sitenin görüntülenme ve tıklanma sayısı 10 kattan fazla oluyor. enbaşta dadediğim gibi çok fazla sitede denemedim ispatım yok ama üç beş site performansına göre bunu söylüyorum ama ispat etmekle uğraşamam isteyen kaale alır takip eder istemeyen okur geçer.

news kaydından sonra performans kısmına google haberler ilave olarak gelir arma sonuçlarının altına. sebebi de console sahibinin, arama sorfuları ile haberlerden gelen trafiği ve gösterimleri ayırt edebilmesidir. Yani bir rapor bölüntülemesinden başka birşey değil. Bu sitenin ne sıralamasını, ne de trafiğini etkiler.

Şuan console yetkim olan kendi sitem + müşteri sitelerim toplamda 40 a yakın site vardır diye tahmin ediyorum. News kaydından sonra bir trafik düşüklüğünü hayatımda görmedim, duymadım.

Faydası olmadı denilebilir mi? Evet, hali hazırda bir organik performansı yoksa sitenin, news sihili değnek değil kayıt oldun diye siteyi zıplatmak. Varolan organik performans haberlerde çıkmaya yeterli ise o zaman coşturur. O nedenle faydasını görmedim demek mümkün siteden siteye göre, ama zararını gördüm demek doğru değil.

Ha şöyle olabilir, news kaydı yaparken yoast news plugini kurarsınız, ya da schema yapınızı bir haber sitesine göre değiştirirsiniz, ancak aslında içerikleriniz haber değil makaledir, veya kurumsal içeriklerdir o zaman yanlış yapılandırmanız sezgisel arama gereği arama performanslarını etkiler ayrı mesele, ama bu da amp yi yanlış kurup kullanıp, amp bana zararlı oldu demek gibidir. Burada zararlı olan news değil sizin yapılandırmanızdır.

Diğer bir ihtimal, news kaydınız bir google güncellemesi ile denk gelmiştir. Siz de aslında güncellemenin etkisini newse yormuşsunuzdur.

Bunun dışında sırf news kaydı yapıldı diye bir sitenin arama performansının değişme ihtimali yoktur,

Bunu size değil, burayı okuyup yanlış yönlendirme ihtimaliniz olan insanlara yazıyorum bilginiz olsun. "newse eklenen sitenin webmaster toolsu bile farklı oluyor " anlamsız bir argüman bir defa. yukarıda açıkladım

" newse eklenmeyen aynı içerikli diğer sitenin görüntülenme ve tıklanma sayısı 10 kattan fazla oluyor. " iki sitenin içerik olarak aynı olması, aynı performansı sergileyeceği anlamıan gelmez. Newse gelene kadar bir defa domain adından tutun da, onlarca kriter var sitenin orfanik performansını etkilkeyecek. Hepsini aynı yapmış olamazsınız o zaman zaten kopya site olur =) kopya olmaması için birşeyler değişik olmalı ki, performans farkınızı da o değişikliklerde arayınız.