BaaRaaN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Apartman kurallarına uyacaksınız? Derken anlayamadım. Çocuk koşamaz / Yürüyemez / ses yapamaz diye bir kural mı var? Evlenmeden önce de (baba evinde) alt katımızda çocuk büyüdü ve üst katta olmamıza rağmen yaşadıklarınızın fazlasını yaşadık ama çocuk olduğu için bir kez dahi kapı çalmadık. ( müzik sesi / tv sesi / gece yarısı bağırarak konuşma v.b ) sorunlar olduğunda tabii ki inip şikayetimizi dile getirdik ve tekrarlamadılar. Fakat; Çocuk sesinden şikayetçi OLAMAZSINIZ. Çocuğu durdurmak ne demek onu da anlamış değilim. Adı üstünde ÇOCUK. Koşma / Ağlama dediğinizde 1-4 yaş arası bir çocuğun dinleyeceğini mi düşünüyorsunuz gerçekten? Sabah 8 akşam 9 arası uyanık olduğu saatlerde koşuyor / yürüyor / ağlıyor. Bununla ilgili de kimse kapıma gelmedi bugüne kadar..

müstakil ev alacaksınız fikrinizi çok beğendim, İnanın çocuğu olan / olmayan bir çok insan ister fakat; Türkiye de bu kolay bir şey değil. Şuan en üst katta oturuyorum ve taşınmayı düşünüyorum. Baktığım evler hep dublex, Üzerimde kimse olmasın ve çocuk sesi / hayvan sesi v.b sorunlarla canım sıkılmasın diye. Çünki kanunen hiç bir hak talebinde bulunamazsınız ( çocuk sesinden dolayı )
apartman kuralı derken mesela alt katında hasta olabilir, uyuyor olabilir, yada gece çalışıyor olabilir. Çocuk koşar elbet ses yapar elbet ama bir şekilde çözüm bulacaksınız. Sabah 8 de başlayıp gece yarılarına kadar evde zıp zıplattırıp bu çocuk yapar demek sizi haklı kılmaz. Aşşağıdaki oturanda insan. Apartman kuralı dır bunlar. Mesela pazar günleri elektirkli süpürge açılmaz tadilat yapılmaz bu da apartman kuralıdır. Yazılı olmayan ama etik ve insani olarak uyguladığımız kurallar. Mesela otobüste hamile bir bayana yer vermek yazılı değildir ama etik olarak uygularız bunu.

Toplu yaşanılan her yerde kural vardır. Elbette çocuğu susturamazsınız ama buna çalışabilirsiniz. Mesela çocukları gündüz enerjisini atabileceği yerlere götürün. yarım saat bir saat koştu zıpladı alt katta UYUYAN HASTA DERS ÇALIŞAN EVDEN ÇALIŞAN insanlar olduğunu düşünerek durdurmayı dikkatini başka yerlere çekmeyi düşünebilirsiniz.

çocuğu bağla demiyorum ama buna çözüm bulmalısınız ve bu çözümü ben değil siz bulacaksınız çocuk sizin ve gürültü yapan sizsiniz. (siz derken genel olarak kastediyorum belkide sizin çocuklarınız dayanılmaz gürültü yapmıyordur bilemem )

yani yasal olarak birşey elde edilmez ama insanız yani çocuk bu yapar diyip alt kattaki insanları da saatlerce gürültüye maruz bırakmanız sizin anlayışınızla alakalı.

Kaldı ki ben üst komşumu idare ediyorum ettimde. Ama idare ettikçe de amaan çocuk bu koşsun demek olmaz.