qweuto adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Allah kuranı insanlara doğruyu ve yanlışı ayırt etsinler diye indirdik diyor ve ayetleri okuyup dopru yol bulunmuyorsa şayet bu kuranın suçu değildir insanın kendisini suçudur benim düşüncem böyledir yanlış anlamayın sizi yadırgamıyorum kendi hayatınız dilediğiniz gibi yaşabilirsiniz ancak demem o ki kuran bağlamlarla okunmalıdır ve iniş sırasıyla okunursa daha saglıklıdır ve mealden meale farketmez diyorsunuz ama farkediyor gerçekten ben de çok farklı meal okudum oradan biliyorum. Allah insanlara asla haksız etmez insanlar kendilerine haksızlık ederler. Yunus süresi 44 ayet.
Bol şanslar.
Gayet iyi anlıyorum fakat sizinle aynı fikirde olmamız maalesef mümkün değil. Mealler arasında çoğunlukla kötü niyet olarak gördüğüm yorum farklılıkları mevcut, farkındayım. Kabe'ye yürüyerek veya yorgun develerle gelsinler ayetini eğip bükerek deve yerine ulaşım aracı yazanları da okudum, ayetler böyle çarptırılamaz, doğru tektir diyorum bu kadar basit. Eğer o ayeti laf çarptığını sanmak için yazdıysanız buna gerçekten gerek yok, neyin ne olduğunu bilmeyen okumayan biri değilim bakın tekrarlıyorum, tüm ayetleri okudum lütfen bunu anlayın. İşinize gelen bir ayeti bulup yazmanız sizi haklı çıkarmıyor. Şansa ihtiyacım yok, esenlikler diliyorum.

Vitruvius adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sen tanımadığın kişi hakkında yargıda bulunursan karşındakine de bi şey dememelisin. Aynı dili kullanmaya çalıştım sadece.
10 paragraf şey yazıp da alıntılama lütfen diyorsun, cevap vermeyelim mi?
Basitçe bi şey üzerinde uzlaşamamışız belli, lakin savaştan girmişsin "cennetle müjdelenen" kişilerin de ölebildiğine şaşırmaktan çıkmışsın.
Konuyu herhangi anlamsız bi şeye dönüştürmeye gerek yok, belli ki Sen kendinden eminsin, EvelAllah ben de öyle.
Öfkelenmeden, kinlenmeden, alay veya ironi kesinlikle yapmadan gerçekten kalpten söylüyorum yolun açık olsun.
İlk lafı atan kişi olduğun için özellikle benimle uğraşmaman için alıntılama dedim, bir arkadaş konu açmış ve soru soruyor, sen bana takılıyorsun ve farklı görüşler arası tartışmaya yol açabilecek diyalog oluşuyor, burada herkesin bir görüşü var fakat ben kendi görüşümü ispat uğruna burada linç yemek istemiyorum, alıntılayarak cevap verme ihtiyacı doğurman benim daha fazla başkalarına ters gelebilecek cümle kurmam ve daha fazla linçlenmem demektir, o yüzden özellikle benimle uğraşmamanı istedim bunda bir anormallik yok. Cevabımdan zaten herhangi bir tartışmadan kaçmadığımı ve kendime güvendiğimi belki görmüşsündür, sadece iş kavgaya dönmesin diye kibarca benimle atışmamanı rica ettim.

Cennetle müjdelenen kişilerin ölmesine şaşırdığımı mı anladın gerçekten? Şimdi neden mealleri yanlış yorumladığını anladım, cennetle müjdelenen kişiler bile birbiri ile savaşmış, birbirini öldürmüş, sadece mürted veya kafir değil, müslümanlar bile müslümanları hatta cennetle müjdelenen müslümanları öldürmüş, mürtedlere müşriklere öldürün savaşın ayetlerine neden şaşırıyorsun demeye getirmiştim ama şaşırdığımı sanmışsın, bak işte bu yorum farkıdır. Hz.Osman'ı sakallarını yolup akla hayale gelmedik işkenceler ile naser diyerek katledip 3 gün cenazesini gömdürmeyenler de müslüman, bazı şeyleri insan insana yapmaz diyoruz dinine bakmadan ama müslüman bile müslümana yapabiliyor, üstelik asrı saadet döneminde. Emevi döneminde de neler olduğu malumumuz, hal böyleyken Halife bile öldüren müslümanlar varken kafire mürtedlere ne yapıldığını sorgulamanın anlamı yok bence. Müslim, Buhari, Ebu Davud ve Tirmizi de geçen bir hadis vardı, Yemen tarafına gönderilen 2 vali den biri diğerini ziyaret ederken elleri bağlanmış birini görüp soruyor devesinin üzerindeyken bu kişinin suçu ne diye, dinden dönüp mürted olduğunu duyunca vallahi bu kişi katledilmeden ben devemden inmem diyor ve oracıkta dinden dönenin cezası kesiliyor. Bakın tekrarlıyorum, mürted öldürmek bir savunma veya mecburiyet için değil, dinden döndüğü için. Gerçi ilk vahiy katiplerinden olan üstelik Hz.Osman'ın akrabası olan Ebi Serh önce dinden dönüyor sonra Abdullah Bin Hatal ile aynı gün katledilme emri gelip Hatal öldürülünce tövbe edip yeniden müslüman oluyor ve affediliyor yani affedilen de olmuş. İlk laf attığınız mürted konusunu bence bana laf atmak yerine araştırsaydınız daha ılımlı bir sohbet olmuş olabilirdi.