BetaHouse adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yanlış anlamayın iyi niyetlisiniz muhtemelen ama daha ne yazdığımızı bile okumamışsınız, yorum yapmanız bence uygun değil. Özellikle isim vermeniz de bence yanlış, ortada bir ayet var ve sizin verdiğiniz isimler yumuşatarak anlatıyor olabilir mi acaba? Bunu düşünerek her kafadan bir ses çıkması yanlıştır. Bir ayet var ve herkes farklı anlayamaz, doğru tektir. Bu yüzden işin içine ayet bükücüleri ve modernistleri karıştırmaya gerek yok. Arkadaşın dediğine katılıyorum, sizin doğrunuz size, benim doğrum bana. Ben bu tavsiyeleri geçeli çok oldu. Tanımadığınız için bu şekilde yazmanızı normal karşılıyorum ama hadi benim dediğiniz kişileri ve meallerini tanımadığımı düşündünüz bir tavsiye vermek istediniz, ya ben sizin dediğiniz gibi 20 farklı mealciden okumuşsam mesela? Bunu bilebilir misiniz? Belki de Diyanet mealinden Yaşar Nuri mealine, Elmalılı mealinden Erzurumlu İbrahim Hakkı mealine, İhsan Eliaçık mealinden, Mustafa Öztürk ve Taslaman mealine kadar bu kişiler ne diyor tefsirler ne diyor diye incelemişimdir belki de, kim bilebilir. Tavsiye isteyen ben değil konuyu açan arkadaş, öncelik onun olmalı zaten öyle değil mi? Yine de zaman ayırdığınız için teşekkür ediyorum.
Allah kuranı insanlara doğruyu ve yanlışı ayırt etsinler diye indirdik diyor ve ayetleri okuyup dopru yol bulunmuyorsa şayet bu kuranın suçu değildir insanın kendisini suçudur benim düşüncem böyledir yanlış anlamayın sizi yadırgamıyorum kendi hayatınız dilediğiniz gibi yaşabilirsiniz ancak demem o ki kuran bağlamlarla okunmalıdır ve iniş sırasıyla okunursa daha saglıklıdır ve mealden meale farketmez diyorsunuz ama farkediyor gerçekten ben de çok farklı meal okudum oradan biliyorum. Allah insanlara asla haksız etmez insanlar kendilerine haksızlık ederler. Yunus süresi 44 ayet.
Bol şanslar.