Herkese merhabalar, uzun süredir her ortamda, bazı sözlük sitelerinde, gündemde geçen bir konudan bahsetmek istiyorum. Konunun özeti ve işverenin/insanların düşüncesi şu: "İsimsiz bir üniversitede okuyorsanız/okuduysanız işe yaramazsınız, iyi üniversitelerde okuyanlardan daha az şey biliyorsunuz demektir"
Bu konu beni ciddi şekilde rahatsız ediyor.
Ben lise sona kadar ileride bir işime yaramayacağını bildiğim için matematik, edebiyat gibi derslere hep geçecek kadar çalışmış, fakat yazılıma var gücümle yoğunlaşmış biriyim. Üniversite sınavına da yine çok az çalışarak onun yerine yine yazılım, ve yazılım sektörü konusunda kendimi geliştirdim. Peki benim akranlarım ne yaptı?
Benim akranlarım sadece ileride işlerine yaramayacak matematik, Türkçe gibi derslere çalıştılar. İyi üniversiteler kazandılar. Fakat mezun olduğumuzda veya okurken alt düzey görülen hep ben oldum. Mezun olduğumuzda o iyi üniversitede okuyan kişiden belki 5 belki 10 kat daha iyi yazılım ve sektör bilgisine sahip olmama rağmen belki sırf üniversitem sebebiyle tercih edilmeyeceğim veya hor görüleceğim.
Popüler okulların da genel olarak iyi kalitede eğitime sahip olmaması ve sadece isim yaptıklarından dolayı "mezun olan kişilerin bilgili olacağı" algısı da zaten ayrı bir saçmalık.
Bu konu hakkında sizin düşünceleriniz nedir?