Öncelikle şöyle bir şey yaptım;

Google ads üzerinden dönüşüm oluşturdum ve bunu google tag manager ile yüklemeyi seçtim.
Oradaki dönüşüm kimliği ve dönüşüm etiketini not aldım.

Sonra google tag manager e geldim ve bir etiket oluşturdum, google dönüşüm izlemeyi seçtim ve dönüşüm kimliği ve dönüşüm etiketini girip kaydettim.

Daha sonra tetikleyici ekledim, sitemin siparis-goster sayfası sipariş burada sonlanıyor ama 1 saat sonra fark ettimki googleden gelen click 400- dönüşüm adedi 800 3 ay önce bile sipariş oluşturup geçmiş siparişlerime tıklayınca sayfanın içeriği siparis-goster miş sanırım bundan kaynaklandı.

Sonra biraz daha araştırdım test aracını daha detaylı kurcaladım ve şöyle bir şey yaptım.

Önceki tetikleyiciyi sildim ve 2 tane tetikleyici ekledim.

1 tane tetikleyici ekledim kapıda ödeme için
URL REF: odeme-secenekleri
PAGE PATH: siparis-goster

Kapıda ödeme yapanlar önce odeme-secenekleri içeren bir sayfada eğer onaylarsa siparis-goster sayfasına yönleniyor sitemde.

2. eklediğim tetikleyici (Kredi kartı ödemeleri için)
URL REF: iyzico
PAGE PATH: siparis-goster

kredi kartı ile ödeyenler iyzico sayfasından siteye geliyor ve siparis-goster içeren sayfaya yönleniyor sitemde.

Şimdi ben şunu mu yapmış oldum,

Eğer bir önceki sayfa odeme-secenekleri içeriyor ve son sayfa siparis-goster de bitiyorsa bunu dönüşüm say

yada

Eğer bir önceki sayfa iyzicodan geliyor ve son sayfa siparis-goster de bitiyorsa bunu dönüşüm say

Doğru mu oldu sizce işlemler