ilginçtir ne 1. elde ne de 2. elde 100 bin liranız olsa bile düzgün bir araç alamıyorsunuz artık... adamlar 2009 2010 manuel fiestaya gelmişler 140 150 yazıyorlar Allahtan korkun ya şundan 4 5 ay önce 80 90 bin liralık araçtı yemin ederim araba piyasasını gördükçe darlanıyorum ***
150.000TL'ye filtreleme yap 2010 model üstü araba bulamazsın.
Satana değil, enflasyonu doları bu noktaya getirenlere isyan edin.
Satanın hiçbir suçu yok.
tamamda 5 6 ayda bu kadarmı oynar hocam ya
Birde olaya şöyle bakalım.Senin bankadaki 100.000 liran hala 5-6 ay öncesine göre aynı değerdemi
6 ay önce dolar ne kadardı bir bakın hocam.
Ben söyleyeyim 1 Haziranda dolar 8.50 TL idi. Şu anda 14.50 TL yani %71 artmış.
Asıl araba fiyat artışını Ocak'ta bekliyorum.
Senin elinde araba olsa %35 zararına arabanı satar mıydın? Diyelim sattın, yerine yeni arabayı nasıl alacaksın?
%50 %50 hocam kusura bakmayın ben çok gördüm örnek vereyim geçen arkadaşım ilana 80 bin tl ile girdi akşama yanına geldim 92bin tl yapmış hayırdır dedim ee baktım ilana adamlar yazmış 95 bin yani burada insanlar sırf daha fazla kazanmak için piyasası alak bulak ediyor şimdi diyeceksiniz oda insan oda ev gecindiriyor ama bu kadar fazla kar'da ne bileyim hocam kişisel algılamayın lütfen
Herşey 3-4 katı oldu TL nin değeri kalmadı artık ne kadar çalışsak bile bi ev bi araba İÇİN ömür bitiyor
4 5 ay önce dolar 8₺ şimdi 14.50 arabalar TR'ye evro ve dolar olaral geliyor. %80 kur artışı olmuş artış normal . Eğer seneyi beklerseniz o araç 320k olacak benden demesi bekleyin almayın diyenler ekonomiden anlamıyor. Değersizleşen ₺ arabalar değil
valla insanın bazen çalışasıda gelmiyor biraz para biriktiriyim şu 5 ay içinde alayım dersin mesela 5 ay sonra o araba en az 20 30 k artıyor....
En büyük yatırım araçı araba bu devirde en kolay o çıkıyor elden arsa filan hikaye hemen alıcı bulması arabaya göre daha zor
Ne zaman fakirlik içinde lüksten vazgeçip tepki verirsek almazsak o zaman bir adım atılmış olur. Halen alanlar var param var vs borcum yok asla almıyorum. Gösterişe bayılan ülkeyiz benzin 10 tl yi geçti yollar trafik ve araç dolu ve tek başına herkes. Üzgünüm ama bu hak ediyoruz. Çoğu ülkeyi gezdim böyle birşey görmedim. Çok çok zengin ülkeler gördüm bizdeki kadar ego görmedim. 100 tl patronu zam yapar altıma araba çekiyoruz. Bu arada hiç bir siyasi partiyi tutmuyorum eleştirenler olabilir yazarak ancak bu kadar. Sadece izliyorum uzaktan sessizce...
Üretim olmadığı İÇİN devlet boyna ÖTV KDV zart zurt o tarz şeylere zam yaptığı İÇİN insanlar bişi yapamıyor millet yüksek fiyat yazmakta haklı adam satıyor yüksek fiyata ama alınca oda mağdur olucak fiyatlar sürekli yükseliyor
kazanması zor değeri az bi miktar.....
Enflasyon ile doların 2.el arabayla pek alakası olduğunu düşünmüyorum, araba piyasası serbest piyasadır satışı devlet belirlemiyor satan kişi belirliyor.
inanılmaz
hocam şuan araba alanlar elindekini satıp üstüne ekleyip alıyor zaten, hiç arabası olmayıpta yeni araba alan çok az o yüzden o arabalar çöp olacak alıcı bulamayacaklar 5 sene sonra (dolar sabit kalırsa veya düşerse ''düşeceğini zannetmiyorum.'')
Temmuz ortasında 110'a aldığım araç için 200binlerde ilan açmaya başlamışlar. Hey yavrum hey, bir de başka araba daha alayım diyordum. Babayı alırım artık.
3 gün önce bir tanıdık fluence 2012 model 11bin hasar kayıtlı aracını
173bine sattı. Yine bir arkadaşım
2012 wv jetta 6 parça boyalı aracını 248bine sattı.
ve bu araçları ilandan kaldırana kadar en az 50 kişi arayıp abi 3 daha fazla veriyim 5 daha fazla veriyim bana sat diye yalvardığnı biliyorum
100.000 <span style="color: rgb(32, 33, 36);">6.849,50 ABD Doları
5 Ekim 1$=9 TL
5 Aralık 1$=14 TL
1.5 kattan fazla artmış
2 Ay önce 180.000 ₺ olan araba bugün 450.000 ₺ olmuş.
Siz 3-4 sene önce 30-40 bin liraya bir araba almış olsanız şu an neredeyse bir telefon parası eden bu tutara bugün aracınızı satar mısınız gerçekten ?
100 ne ki? 200 bin tl var diyelim cebinizde. Girin bakın bakalım o 200 bin liralık ilanlardaki arabalara o parayı vermek ister misiniz?
MAYIS 2019'da 186.000 TL'ye
2017 MERCEDES CLA 200 AMG ,
25.000 KM'de BİR ARAÇ aldım.
Aracı 78.000 km getirdim. Şuan ki fiyatı ise 700.000 - 750.000 TL'de ben bu aracı 2 kat fiyatına satsam kârdayım. Zaten eskittim. Paramı da fazlasıyla geri alıyorum. Ben bu aracı 2 kat fiyatına koysam anında satılır.
Sorum şu ben bu aracı tekrar bu fiyata nasıl alabilirim ? Bunun cevabını bana bulursanız. Ben ucuza aracımı veririm.
Sorun
adamlarda demişsiniz. fakat sorun adamlarda değil.
Sorun hükümette doları uçurur kaçırırsa millete fiyatını uçurur kaçırır.