BetaHouse adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Anladığım kadarı ile kafan karışık, eğer anlayarak sorgulamak istersen tünelin ucu pek aydınlık bir yere çıkmayacak diye düşünüyorum, fakat körü körüne hiç sorgulamadan ve eğer sorgularsan inancını sakatlarsın sorgulamadan itaat et diyenleri dinlersen de hiçbir soruna cevap alamayacaksın. Öncelikle merak edip genel anlamda tüm dinleri araştırmak senden bir şey götürmez, sadece bir şeyler öğrenmeni sağlar. Eğer herhangi bir dini inanca sahip değilim dersen bunu her yerde herkese söyleme, yanlış anlaşılmasın ama bu senin mürted olduğunu ve dinen öldürülmen gerektiğini gösterir, gerçi inanmayanlar ile cizye verinceye kadar savaşın yazan ayet var ama çoğu kişi bu emire uymuyor orası ayrı. Sırf bu yüzden bile yüzbinlerce insan görüşünü söyleyemiyor. İnanç ve inançsızlık arasında çok ince bir çizgi vardır, sorgulamaya bir yerden başlarsan ya inancını sakatlamamak için durursun, ya sonuna kadar gidersin. İnançsız insanların çoğu inançlılardan fazla ayet bilir, çoğunluğu Kuran'ı birden fazla okumuştur üstelik Tevrat ve İncil okumuştur, karşılaştırmıştır, sorgulamıştır. Hani bazı inançlılar sana Kuran yeter, dininin kitabını oku derler ya hani, işte dinsizler sadece bir kere arapçasını okuyup bırakmıyorlar, ben Almanca dahil 4 dilde Kuran okuyan ateist gördüm, onlarda aynı şekilde burada şu ayette şu tutarsızlık var açın bakın, araştırın dininizin kitabını okuyun diyorlar. Yorum katmadan sadece ayet ve hadis okuyan videoların altına bazı kesimlerin " uydurma, yalancı kafir, sah.tekar, iftiracı " yazıldığını görebilirsin mesela. Kaynak belirte belirte yapılmış videolara hiçbir değişiklik yapılmadan okunan ayetlere erişim yasağı getirildiğini çok gördüm mesela. İşte bu yüzden eğer inancını zedelemek istemiyorsan herhangi bir sorgulama girişiminde bulunmanı tavsiye etmem, araştırmanın genelde pekiştirme etkisi olduğuna şahit olmadım. Hee, illa araştıracağım diyorsan ezberden 100 farklı konu sayarım bir yerden başlaman için ama dediğim gibi inancına zarar getirir. Tevrat ve İncil de de neler neler var sadece oradan bile 100 ün üzerinde sayarım ama çok büyük linç yeriz, gerek yok böyle şeylere ulu orta, herkesin inancı kendine sonuçta. Sözün özü olarak önemli olan karakterdir ve iyi bir insan olabilmektir. Çok fazla agnostik, deist, pandeist ve ateist arkadaşım var ve ben hiç birinden en ufak bir kötülük görmedim, üstelik iyilik yaparken herhangi bir ödül beklentileri bile olmuyor. Önemli olarak kişilik, iyilik, güzelliktir.
"Eğer herhangi bir dini inanca sahip değilim dersen bunu her yerde herkese söyleme, yanlış anlaşılmasın ama bu senin mürted olduğunu ve dinen öldürülmen gerektiğini gösterir, gerçi inanmayanlar ile cizye verinceye kadar savaşın yazan ayet var ama çoğu kişi bu emire uymuyor orası ayrı." Dostum Kuran'da böyle bir şey yazmıyor öncelikle buna açıklık getirelim.

Şayet sen inanan biriysen ve inanmayan kişiler inancından dolayı sana zulmediyorlarsa, hatta bu yüzden canına kastetmişlerse orada bu tarz bi düşünce anlayışından bahsedilebilir ancak. Kaldı ki bu, medeni kanunlarda bile "nefsi müdafaa" ismi altında yürürlükte. Öte yandan bir Müslümanın karşı taraf inanmıyor veya kafir diye öldürme hakkı yoktur hatta insani ilişkiler içinde iyi geçinilmesi de tavsiye edilmiştir.