Hocam ben daha önce FBA yaptım. Şimdi ETSY'i inceliyorum. Sorum şu; PTT 5-8 günde teslim diyor. Bu süre çok mu geç? Ya da ETSY müşterileri hızlı teslimat yapan satıcıları daha mı çok tercih ediyor?
Burada sanıyorum ki en ucuz gönderi şekli PTT, en hızlısı ise Amazon FBA. Sizin FBA ile kargo yapmanızdaki amaç efektif olması mı? Yoksa zaten hem amazonda satış yaptığınız hem de ETSY'e girdiğiniz için mi?
300-400 gramlık 30x20x4 ürün için neyi tavsiye edersiniz?
Zaman + Zahmetsiz iş + kayıp kargo sorunu yok, karşında muhattap var, kargo kaybolursa ürün ücretini sana ödüyor + amazonda da satabilirsin, ebaydede satabilirsin, walmarttada satabilirsin. Hepsini tek 1 yerden gönderi yapabilir ayrı ayrı barkod paketleme ile uğraşmazsın. Kısacası olaya sadece para olarak da bakmamak lazım. Bu işte düzeni kurmadan büyeyemiyorsun. Ben ilk başladığım zaman günde 12-14 saat çalışırdım, şimdi 1 ay günde 8 saat çalışıp, sonraki 3 ayda ise sadece bilgisayar başında kopyala yapıştır yaparak, stok takibi yaparak günde 2-3 saat çalışıyorum. Başka ne satabilirim, nasıl büyüyebilirim diye araştırmaya vaktim oluyor. Operasyon süreci ne kadar kısa olursa diğer işlere o kadar çok odaklanabiliyorsun.