Dogukan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selam dostlar,

Daha önce Turkcell Pasajın sattığı iPhone 12 pro max in ayıplı çıkması, ürünü değiştirme ve iade talebimi reddetmesi ile ilgili konu açmıştım. Bir süredir talihsizliktir gidiyor. Aldığım cihazların artık arızalı ayıplı çıkmasından ben bıktım üreticiler bıkmadı.

İlk olay 3 sene önce aldığım mekanik corsair marka mekanik klavye ile başladı. Klavye durduk yere kilitleniyordu. Bir süre sonra garantiye gönderdim yenisi ile değiştirdiler.

Yeni masaüstü bilgisayar aldım, corsair 2x(16x2) RAM aldım. Çiftlerden birisi hatalı çıktı, değişime gönderdim ürün ellerinde olmadığı için iade edebileceklerini söylediler. Beklerim dedim. Tam 7 ay sonra yenisi geldi ama farklı modeldi (ya bir önceki üretim ya da bir sonraki üretim özellikleri aynı) Bilgisayara taktım artık 32gb sınırını zorlanınca programları kapatmak zorunda kalmayacaktım. Windows çöktü. Muhtemelen uyum sorunu çıktı. Kurtarmaya çalıştım ama Microsoft abimiz sağolsun gerekli dosyaları diskte yer almasın diye artık kaydetmiyormuş. (Bsod critical process end hatası) Hem ramden olduk hem 2 iş günü heba oldu. Sağlık olsun.

Geçtiğimiz ay bir projemiz için gsm gateway aldım. Cihaz 2 saat sonra kendi kendine kapandı. Kapanış o kapanış.

Sadece elektronik mi? HAYIR. 2 adet ayakkabı aldım. Birisinin arkası vurdu. Ayağımızdan olduk. Diğeri küçük geldi (hanım hediye almış) yenisini bekliyoruz.

Son olayımız monitörleri yenilemek isteyince patladı. İki adet Gigabyte M32U sipariş ettim. Ayrı ayrı yerlerden aldım Türkiye stoğu az olduğu için. Birisi webdenal.com üzerinden diğeri ise pttavm den sitem.com.tr isimli satıcı.

İlk webdenal’dan aldığım geldi hevesle kurdum. Hadi bismillah power tuşuna bastım. Tık yok. Basıyorum tık yok. Hayda dedim. Bu da bozuk. İade veya değişim için kod aldım gönderdim. Bugün ise pttavmden aldığım geldi. Power kablosunu takarken elime birşey geldi. O da ne küçücük bir power on off switchi. Evet doğru tahmin ettiniz. Diğer bilgisayarda onu açmamıştım. Çünkü farketmemiştim. Neyse dedim en azından sağlammış ürün geri gelir. Yeni geleni kurdum evet istediğim gibi bir monitör. Herşey harika. Bir dakika fazla harika. Kesin bir terslik var. Ekranda küçük bir yeşillik dikkatimi çekti. Ekran siyahken belli oluyor. Yine doğru tahmin küçücük bir ölü pikselimiz var.

Yine şirkete mail, pttavmden iade kodu. Yarın kargoya vereceğim. Bakalım sitem.com.tr malının arkasında duracak mı? İade veya değişim yapacak mı? Bu defa kararlıyım. Monitör isterse 10 yıl elime geçmesin bir de yargı yolunu deneyeceğim. İşin asıl kötü kısmı, bu süreçte zaten yoğun ve geride olduğum çalışma planımın aksaması. Uğraştırmazlarsa vizyon sahibi şirketmiş diyeceğim. Yok biz şark kurnazıyız ayıplı malı iteler ürünün arkasında durmam derlerse kendileri bilirler.

Açıkçası aldığım her ürünün mutlaka bir sorunu olması çok canımı sıkmaya başladı. Hadi kul yapısı sorun olur ama iade almayan Turkcell gibi karaktersiz şirketler daha çok canımı sıkıyor.

İçimi dökmek istedim. Konuyu zaman zaman güncelleyeceğim. Bakalım son olayımız nasıl sonuçlanacak. Okuduğunuz için teşekkür ederim.
10 yaşından beri bende böyleydim sonra 2 sene önce bir adak kurban kestim dahada olmadı