Benzer bir olay oldu
Burada Haberde Konusu da var hala bu işlere bakıyorlar demekki
Bir Akrabağımızın hesabını çalmışlar, sonra da hesabında bulunan herkesi telefonla arayıp veya mesaj atıp faturalı hat kullanıp kullanmadığını sormuşlar ve bazı yakınlarımızdan 200-500 tl arasında almışlar bazısı da şüphelenip kişiyi aramış neden böyle yapıyorsun numara senin değil demişler o zaman hesabının ele geçirildiğini söylemiş.
Bende hesabına girmeyi deneyim dedim, kullanıcı adı yaz giriş yap diyor, ee kullanıcı adını zaten biliyorsun kişinin şifremi unuttum deyince şöyle bir mesaj çıktı kişinin kullanıcı adı ahmetbilgisayar olsun a*****r@hotmail.com adresine gönderdiğimiz postayla şifreni değiştir diyor bak boşlukları doldurmak zor değil hotmailine geçiyorsun şifremi unuttum diyorsun bazı bilgilerini de biliyorsan gönderip cevap bekliyorsun ben başka maile şifre istedim 24 saat sonra yanıt verecez dediler. (edit: mesaj geldi yeterli bilgi olmadığından veremeyiz demişler

)
Bu kişilerin önemsemesi gereken bir güvenlik olayı kullanıcı adı ve mail aynı isimde olursa tahmin edilip bir çok durum için kullanılabilir, hesabın açıksa sahte benzer mail oluşturup öyle de mesaj atanlar olabilir bunlara dikkat edelim. aşağıdaki konu resmi temsilidir.