ukerem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Olay şu, bir çoğu web sitesi yapıyor ürünleri çekiyor satış sıfır vakit kaybı sistem ağırlaşıyor sorular bitmiyor yani gerçek satıcı bulmak için çaba gösteriyorsun, adam kahvede okey oynar sen kargosuyla uğraşırsın, fırça yersin üstüne lanet ettik sonunda ayda 3 tane ürün satar 10-20 tl yolla dersin kargon çıkacak e kaçıyomuyuz garip bir anlayış işin özü yani vergi kısmı burada devreye giriyor adam esnafsa bir nebzede olsa satmak için çaba gösteriyor şahıs şansını deniyor. O az önce yazdığım açıklamada bir %10 luk kısım bıraktım işte odamlar bu işi çok iyi yapıyor o yüzdende vergi v.b istiyor haklı olarak ama çoğu hikaye. Ayrıca XML alarak para kazanan varmı buda merak konusu aynı listeyi 10 nlarca kişi pazaryerlerinde paylaşıyor fiyat lar 10 kuruş 5 kuruş aşağı yukarı değişiyor birbirlerini kırıyor sence kim kazanıyor. Pazaryerleri %20 - 25 komisyonla ürün sattırıyor kazanıyor, xml veren kazanıyor sen napıyorsun.
İnternet artık zor parası olan stok sıkıntısı olmayan üreten isen tamam ama gerisi hikaye.
Hocam gayet iyi anladım. Benim yurt içi ve yur dışı 4 yıllık tecrübem var fakat başka firmalar altında çalışarak. Şuan için aklıma yatan firmalar ile görüşüyorum fakat hepsinde böyle engel yiyorum. Teşekkür ederim bilgilerinizi paylaştığınız için.