erekaone adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Prosedür şu an ne durumda incelemedim. Ben kuralı 5-6 sene oldu çünkü.
EIN+Şirket kurulum (179 luk paket) Stripe ve Yasal bir abd şirketi için yeterli. Belgelerinizi ajans arşivliyor size mail atıyor. Elinize fiziki belge geçmez isterseniz diğer paketlere bakabilirsiniz.
ITIN almak şart değil ancak faydası var. Örneğin wise ya da amazon falan düşünürseniz. Onu bu ajans sağlayamaz. Lawyer hizmeti veren bir ajans ile alırsınız. HBS bunun için bir yer öneriyor kendilerine mail ile ulaşırsanız yardımcı oluyorlar. Nereyi önerdiğini hatırlamıyorum ama HBS ye sorun söylerler. Ek olarak Kendiniz de ITIN alabilirsiniz. Teferruatlı bir iş ama internette anlatımları mevcut. ITIN alırsanız büyük katkıları olur ilerisi için ama ilk etapda stripe vs talep etmez ITIN
TR telefon yeterli. Adresinizi HBS sağlıyor pakete dahil. Sadece IRS için form doldurtacak size (EIN için) orada geçerli TR ev adresiniz ikametgahınız olsun ki kanıt isterlerse (benden henüz istemedi kimse) EIN forumunuz için gerekli olacaktır.
Ortaklık olayını bilmiyorum ama çok teferruatlı o konu. Her ortağın % payı ortakların bilgileri her birinin imzası yönetici atama bla bla tonla işi var. LLC tek ortaklı yeterli olur sanırım.

Hocam bilgi ve birikimlerinizi detaylı bir şekilde paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum. Altın değerinde bilgiler, kesinlikle işime yarayacak. İşiniz gücünüz rast gitsin, eksik olmayın.