SEOPro adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
normal host değil VDS
VDS durumlarında farklı bir müşterinin buraya sızma ihtimali zayıf gibi ancak imkansız değil. Tema lisanslı sadece 2 eklenti aktif
öğrenmek istediğim diyelim ki X kişisi sunucuya girdi şuraya şuraya dokundu bunun logları var mı nereden bakabilirim
Erişim yapılan loglar mevcut tabi ki ancak olayın tam olarak tarih ve saatini bilmediğiniz için belki milyonlarca log arasında boğulup kalabilirsiniz. Bir de belli tarihten önceki loglara da erişmeniz mümkün olmaz.

/var/log/messages
/var/log/pureftpd

gibi SSH veya ftp logları incelenebilir yada olay yakın bir tarihte gerçekleştiyse website access_log'larından da görebilirsiniz. Shell scriptler genelde ssh veya ftp ile ilgilenmez. Direk php dosyası üzerinden bash erişimi yaparak müdahalede bulunur. Bu konuda ucuz yollu olarak CXS gibi bir yazılım ile sorunu çözmeniz mümkün olabilir. Hem düzenli fingerprint taramaları hem de oluşturulan veya upload edilen tüm dosyaların taramadan geçerek zararlı tespit edilmesi durumunda otomatik olarak karantinaya alınmasını sağlayabilirsiniz.