Allah'a inanıyor musunuz? Eğer inanıyorsanız nasıl nazara inanırsınız anlamam. Yahu kitapta bir tane bile nazarla ilgili ayet yok. Hadis bol, her söylenilen hadis olarak kabul ediliyor günümüzde tabii. Kitapta nazara yorulabilecek bir iki tane ayet vardır, onlarda da göz değmesinden bahsediliyor. Ki çoğu âlim de bu durumu "halkın dedikodularının düşmana ulaşması" olarak yorumluyor. Lütfen inandığınız dini araştırın, kulaktan duyma batıl inançlara kapılmayın. Nazara inanıyorsanız büyüye de inanmanız gerekiyor. Çok fazla büyü olayı yaşamış ve tanık olmuş biri olarak söylüyorum ki, siz onlara inanmadığınız takdirde hiçbir şekilde size zarar veremezler. Ama siz büyüyle, nazarla ilgilenip, onlara göre hayatınızı şekillendirirseniz, size zarar veren zaten o şekillendirme olacaktır. Allah'a olan inancınız sağlamsa, Allah'tan başkasına inanmıyorsanız, ne bir insanın gözü size zarar verebilir, ne de kağıda karalanan üç beş sembol. Kendiniz olun, yaratanın yarattığı harika dünyanın tadını çıkarmaya bakın. Boş beleş işlerle kafanızı yormayın. Umarım haddimi aşmamışımdır.
çok güzel bir yorum oldu
ben normalde nazara inanmiyordum müslümanim inancim yerinde fakat en son aklima nazari düşünmek geldi çünkü yok yani anlam veremiyordum sorumluluğu her daim kendime yüklüyordum o yüzden birde nazara karşi birşey varsa (ben olmadiğini dusunuyodum nazar diye bisey yoksa diye) uygulamak istedim