sömürü ve köle sisteminin kalkması için güzel bir adım.
örnek verecek olursam; forumda iş almanın en temel kuralı referanslardır. bunu bir şey satın alarak yada satarak kazanabilirsiniz. para yoksa satacak/ hizmet vereceksiniz. referansınız olmadığı için tercih edilmeyeceksiniz, bu yüzdende hizmet veremeyeceksiniz. en azından 10-15 ref kasayım diye 10TL ye 15TL ye wordpress kurulum veya 100TL anahtar teslim gibi fiyatlar vericeksiniz.
özetle; alt limitin kalkması pirana insanlara karşı buradaki hizmet veren kişileri koruyor ki ben çok daha fazla olmasının gerektiğini düşünüyorum.
ek olarak: freelance olarak iş yapanlarda var burada, öğrenci olanlarda, fiziki anlamda ofisi olup vergi ödeyen, ev geçindirende var.
vergi ödeyenin fiyatları giderlerinden ötürü çok daha fazla olacaktır. e ama öğrenciyede para lazım. vergi ödeyen adam tabiki 1000 fiyat çekecek. aynı işi öğrenci 200TL. eğer alt limit hiç olmasa belki 50tl gibi uzar gider.
buradaki alt limit aslında hem verilen emeği sömürülmesini engellemeye, hem de sektörün makas aralığını korumaya yöneliktir. ben çok daha fazla olmasının gerektiğini düşünüyorum alt limitin.
ki bide insanımızın ticari ahlakının olmadığını düşünürsek sırf baltalamak adına ücretsiz bile yapanlar olacaktır.