askerde muaf olma durumu yok bunu bilmen gerek
benim durumu şu şekilde anlatayım

benim kronik hastalığım vardı ve bu hastalığa sahip olanlar askerlikte direk muaf oluyorlardı ben bunun raporunu bile almıştım fakat bizim acem birliği raporu kaybettiği için ben tekrar rapor çıkartmak için hastane talep ettim ve hastaneye gittiğimde ordaki doktor direk inceleme almadan askerliğe el verişlidir yazıp istanbulda olan hastaneyle iletişime geçipte raporu almaya bile teşebbüs etmedi

bunun dışında askerden muaf olmak için bir durum daha vardı oda ailemde bakmakla yükümlü olduğum kişiydi komutanlar bu durumu fark edip el atmak istediler çok uğraştılar fakat sistemin öteki masa başında sorumlu olan kişiler uğraşmak istemediği için benim belgelerimi gel gör ki askerlik bittikten sonra işleme almayı denemişler tam bir komedi (bir komutanımın beni sivilde aramasıyla bu durumu öğrendim)

ben bu durumda askerliği 6 ay yaptım sağlık açısından tam bir eziyet oldu aile açısındanda aşırı sıkıntılı geçti ama sağlık olsun geçti gitti şimdi daha kötü günler bizi bekliyor ekonomik durum işsizlik vs bunlarında altından kalkmamız gerekicek.