Hocam gerçekten çok teşekkür ederim. İçimi ferahlattınız diyebilirim valla eksik olmayın. Başınızı şişirmek gibi olmasın son birkaç sorum daha var
Şimdi o 179 dolarlık paketi ve ein numarasını aldık diyelim. Artık dropshipping yapmak için şirket olayını tam halletmiş oluyor muyuz? Ekstra yapmam gerekenler nedir mesela ein numarasının yanında birde itin numarası diye bir şey var. Onu almamız gerekiyor mu? bu paketin içinde o da var mıdır? Bunu tam olarak anlayamadım.
Amerika menşeli telefon numarasıydı yok ofis adresiydi gerekiyor falan diyorlar. Bunu o harvard business hallediyor mu ya da böyle bir şeye gerek var mı?
Birde biz 3 ortak olarak şirket açmak istiyoruz bu mümkün mü?
Bunlara da açıklık getirirseniz son derece memnun olurum. İşiniz gücünüz rast gitsin, teşekkürler şimdiden.
Prosedür şu an ne durumda incelemedim. Ben kuralı 5-6 sene oldu çünkü.
EIN+Şirket kurulum (179 luk paket) Stripe ve Yasal bir abd şirketi için yeterli. Belgelerinizi ajans arşivliyor size mail atıyor. Elinize fiziki belge geçmez isterseniz diğer paketlere bakabilirsiniz.
ITIN almak şart değil ancak faydası var. Örneğin wise ya da amazon falan düşünürseniz. Onu bu ajans sağlayamaz. Lawyer hizmeti veren bir ajans ile alırsınız. HBS bunun için bir yer öneriyor kendilerine mail ile ulaşırsanız yardımcı oluyorlar. Nereyi önerdiğini hatırlamıyorum ama HBS ye sorun söylerler. Ek olarak Kendiniz de ITIN alabilirsiniz. Teferruatlı bir iş ama internette anlatımları mevcut. ITIN alırsanız büyük katkıları olur ilerisi için ama ilk etapda stripe vs talep etmez ITIN
TR telefon yeterli. Adresinizi HBS sağlıyor pakete dahil. Sadece IRS için form doldurtacak size (EIN için) orada geçerli TR ev adresiniz ikametgahınız olsun ki kanıt isterlerse (benden henüz istemedi kimse) EIN forumunuz için gerekli olacaktır.
Ortaklık olayını bilmiyorum ama çok teferruatlı o konu. Her ortağın % payı ortakların bilgileri her birinin imzası yönetici atama bla bla tonla işi var. LLC tek ortaklı yeterli olur sanırım.