Rica ederim ne demek faydalı olduysak ne mutlu.
Öncelikle ABD şirketini kurmayı düşündüğünüz ajans bu işi çok pahalıya mal eden bir kuruluş.
İkincisi ABD şirketiniz üzerinden paypal açabilmek için gerçek ABD banka hesabına ihtiyacınız var. Paypal kurulduğu ülkenin kanunlarına tabii o yüzden wise ya da payoneer kabul etmeyebiliyor ABD şirketleri için. Yani insafına kalmış gibi bir durum var.
Gerçek ABD banka hesabı (işletme banka hesabı) için ABD ye gitmek dışında bir yol yok. Olan yollar da çok güvenilir değil ve ciddi rakamlar isteniyor.
Yok paypal ile işim yok derseniz (ben kullanmıyorum zaten baş ağırıtıyor müşterileri) ABD şirketi stripe vs için yeterlidir.
Alternatif bir çözüm olarak UK şirket kumayı düşnebilirsiniz. paypal stripe vs hepsi sorunsuz açılıyor wise kabul ediyorlar.
Usa için tavsiyem Harvard Business Services, Inc. İşini hakkıyla yapan bir firma 179 luk paket neredeyse 7 8 yıldır aynı fiyat. işinizi görür özelliklerine göre diğer international paketlere bakabilirsiniz. Paketlere EIN dahil değil (KDV numarası) onu da almanız lazım stripe için o da 89$ yanlış hatırlamıyorsam satınalma aşamasında sepete eklemek mümkün.
https://www.delawareinc.com/ourservi...onal-packages/
UK için tavsiyem
https://www.1stformations.co.uk/comp...#non-residents
Çalışmadım ama bir kaç arkadaş memnun kaldığını söyledi. Yasal sürecini bilmiyorum.
Söylediklerim kendi deneyimlerimdir. Yasal ve hukuki sorumluluklar size aittir unutmayın lütfen
Edit:
Pasaport şart değil. Olursa daha hızlı işlemleriniz onaylanır. Stripe vs için +1 katar
Hocam gerçekten çok teşekkür ederim. İçimi ferahlattınız diyebilirim valla eksik olmayın. Başınızı şişirmek gibi olmasın son birkaç sorum daha var
Şimdi o 179 dolarlık paketi ve ein numarasını aldık diyelim. Artık dropshipping yapmak için şirket olayını tam halletmiş oluyor muyuz? Ekstra yapmam gerekenler nedir mesela ein numarasının yanında birde itin numarası diye bir şey var. Onu almamız gerekiyor mu? bu paketin içinde o da var mıdır? Bunu tam olarak anlayamadım.
Amerika menşeli telefon numarasıydı yok ofis adresiydi gerekiyor falan diyorlar. Bunu o harvard business hallediyor mu ya da böyle bir şeye gerek var mı?
Birde biz 3 ortak olarak şirket açmak istiyoruz bu mümkün mü?
Bunlara da açıklık getirirseniz son derece memnun olurum. İşiniz gücünüz rast gitsin, teşekkürler şimdiden.