Kontrolünü kaybetmişsin değerli kardeşim.
Forumda çok destek mesajı almışsın ama kimse hatalarını söylememiş.
1) Bir kız annesini babasını değiştiremez. Kocasını değiştirebilir, sevgilisini değiştirebilir. Ama annesini babasını değiştiremez. Annesi seni beğenmemiş ve buna karşı kızın tavır alıp seni savunmasını senin için ailesini karşısına almasını beklememelisin. Bu kızla evlenmek istiyorsan sorunları çözmek zorundasınız.
2) Kızın annesi klasik anne kafasında. Ve sen onun için ideal bir damat değilsin. Çünkü o kızının rahatını ve müstakbel torunlarının gelecekte yaşayacağı problemleri bugünden çözme peşinde. Senin çok iyi karakterli olman, çok çalışkan olman falan bir şey ifade etmez. Bu ekonomik şartlarda öncelik iş meslek ve gelecek beklentisi. Önce işine gücüne ve ailenin maddi durumuna bakarlar. Sonra karakterine iyi huyuna bakarlar. İleride baba olduğunda sen de kızını benzer şartlara zorlayacaksın emin ol.
3) Kızın annesi seni ezmeye kalktığında kibarca ikinizin de aynı bölümden mezun olduğunuzu ve bir birinizden üstün bir gelirinizin ya da işinizin olmadığını çalışkan bir insan olduğunu beraber çalışarak geçinip gideceğinizi söyleyerek sıyrılmalıydın. Sonra da işin kalanını kıza bırakmalıydın. Kıza ben seni seviyorum seninle evlenmek istiyorum ama annen benim ve işim hakkında çok negatif konuşuyor. Annenin bu evliliğe karşı çıkmasından endişeleniyorum bu işi senin çözmen lazım demeliydin. Evlenmeyi istiyorsa kendi annesini ikna etmek onun görevi.
4) Olanları Annene anlatman büyük hata. Dürüstlük yalan söylememektir. Her olanı biteni anlatmak değildir. Sen konuyu anlatırken annenin duygularının nereye döneceğini gayet iyi biliyordun. Ve bunu yaparak karşı tarafı kazanmaya çalışmak yerine tam tersine bu evlilik için kendi ailenin desteğini de kaybetmiş oldun.
Kızın ailesini, kendi aileni, gururunu, egonu ve kız arkadaşını hepsini yönetebileceğine inanıyorsan kıza dönmeye çalış.
Bunları bugüne kadar yönettiğin şekilde kötü yöneteceğini düşünüyorsan başka kız aramaya başla.
Hayatta en kıymetli şey zaman, boş umutlar ile, bağımlılık alışkanlık haline gelen aşklara ilişkiler ile zamanını boşa harcama...
Doğru söylüyorsunuz hocam söylenecek bir şey yok.. Teşekkür ederim değerli ve kıymetli yorumunuz için.