xAsAx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle geçmiş olsun. evet bütün ağzı implant yaptırmak diye bir şey var ama bu öyle her köke bir "vida" diye olmuyor bunda da yine köprü yöntemi kullanılabiliyor. implatta en önemli şey implant ameliyatından sonra nasıl baktığınız ve implanta vücudunuzn vereceği cevap. yani "fail" denilen durumun ortaya çıkmaması için kemiğinize yapılan bu bir kaç mm'lk vidaya bazen savaş açılabiliyor çok nadirde olsa... para konusunda gelince implantların markalarına göre ve implatın üzerine yapılacak olan malzemenin zirkon mu porselen mi vb. ne olduğuna bağlı olarak fiyat skalasıda oldukça değişken. bu bilgler sadece 3 implat yaptırmamdan kaynaklıdır. herhangi bir sağlık tavsiyesi vb. değildir.
Fiyat olarak problem yaşayacağımı düşünmüyorum sağlığım için harcıyacağım paranın önemi benim için bulunmamakta..
Dişlerimin gözüktiğü doyasıya gülebildiğim ve görünümünden keyif aldığım bir ağız istediğim için bu işlemi yaptıracağım.
Dediğiniz metaryelleri araştıracağım ve özel yada devlet hastenesine giderek doktora danışacağım.

tryigitx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Son sorunuza cevap verebilirim. Tüm ağzınıza implant bir anda yapmanız imkansız ki buradan hiç implant yapıldığını görmediğiniz belli oluyor. Bu mümkün olsa bile süreç bir yılı geçecektir en basit anlamanız için çıkan kana bakabilirsiniz.
Kaliteli implant yaptırmak yaşınız genç ise önemli
Ailemde implant tedavisi olan bir birey bulunmamakta..

Yeğenim benim gibi diş problemleri (aynısı denilebilir ) çekmekte

Araştırmalarım bulunmakta ama gerçek muane olmuş kişilerden yorum almak istediğim için bu konuyu açtım.

Yorumunuz için teşekkürler

FoRgEd adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
En fazla 12 implant yapılabilir 6 tane alt 6 tane üst olmakta bendekiler öyle implant kalitesine göre degişir doktor bu konuda en önemli faktör tek seferde olmaz diyenler var ama tek seferde implant lar çakılabiliyor ben 6,5 saat ameliyata girdim şuan mobilim daha fazla detay eve geçtigim zaman verebilirim
Arka dişlerim birisi kırık ve biriside çekilecek ( yirmilik yamuk dişim çekilecek olan )

O boşluğu doldurmam lazım yani bakalım hocam sadece ön olursa görünüş olur ben hem görünüş hem de işlev istiyorum yani artık doya doya yemek yeme su içme sıcak soğuk ayırt etmeden , gülebilmek / güldüğüm bir fotoğrafım olsun istiyorum kısacası..

Point adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tüm dişleriniz istediğiniz görünüme kavuşur.
Ön dişlerde işlem yapılacaksa ve yapılan kaplamalar ile dişler arasında renk farkı olmaması için sadece 2 diş ile kısıtlı kalmamak 4-6-8 diş seçeneklerini düşünmek daha uygun olabilir.

Kemik durumu uygun ise maximum 12 ile 14 arasında implant yapılabilir.

20lik dişlerinizi kısa vadede çektirmeniz daha doğru olabilir.

Mutlaka bir diş hekimine başvurun, muayene olun. Her tedavi kişiyegöre değişebilir.
Dediğiniz gibi 20 lik dişleri en yakın vakitte çektireceğim.
Tavsiye ve bilgi için teşekkürler hocam..

Hero adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun.

Eğer ön dişlerde köklerde sorun yoksa ve çürük vb. sorunlarınız da yoksa ilk tercihiniz implant olmamalı. Öncelikle dişler çok gözüküyor ve diş etlerinde çekilme vb. sorun varsa bir Periodontoloji uzmanına gitmenizi tavsiye ederim.

Ancak dişlerde şekil bozukluğu ve estetiği konusunda yardım almak istiyorsanız, estetik konusunda iyi işler çıkartan bir diş hekimine zirkonyum kaplama yaptırmanızı öneririm. Bu estetik işlemi nasıl yapılacak diyorsanız dişler tıraşlanıyor ve üzerine kaplama yerleştiriliyor.

En son çare olarak implant yaptırmak isterseniz de arka dişlerde sorun yoksa ön dişlere kemik kalitenize göre implant yaptırabilirsiniz. Kemik kalitenizde sorun varsa dahi çözümleri bulunmakla birlikte uygun implantlarla diş çekimi sonrasında aynı yere aynı gün immediat implant uygulaması ile implant yapılabilmektedir.

İmplant yaptıracaksanız implantoloji alanında uzmanlaşmış bir çene cerrahına gitmenizi tavsiye ederim. Çünkü implant konusu çok hassas ve geri dönüşü kolay kolay olmayan bir işlemdir.
Yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Dediğiniz gibi ön dişlerimde sadece büyüklük ve sıra bozukluğu ( tel taktım ama bir süreden sonra tekrar bozuldu ) mevcut.
Bunun dışında kırılma yada çürük ön dişlerimde yok.

Sorun tam anlamı ile ;

Ön dişlerin büyüklüğü , sıra bozukluğu ve çektireceğim yirmilik dişlerden sonra arka dişlerimin olmaması diyim.

Resimle anlatırsam daha net anlaşılır diye tahmin ediyorum ama yinede yazayım.

Arka dişlerim :

Sağ ve sol 20lik dişler sol taraf sağlam sağ taraf kırık
Önünde ki dişler sağlam
3.sırada olan dişlerin sol tarafta ki yok , sağ tarafta sağlam ama işlem var ( dolgu)
Azı dişinin yanında ki iki tarafta sağlam
Azı dişleri çok iri ve kökleri inanılmaz büyük ( sıfır hata , kırık çürük yok )
Bundan sonrası ön dişler zaten dediğim gibi görünen dişlerde bir hata kusur yok..

İlgili alanda uzmanlaşmış bir kişi devlette yoksa özel sektöre yönelicez..

Tekrar teşekkürler