Oculus Quest 2 gözlüğümü sattığımdan dolayı oyuna yönelik bir hamle yapmak istiyorum. 2 adet macbook pro cihazımı iş için kullanıyorum ve mac'e geçtikten sonra windows bilgisayarımı aylardır açmadım bile. Bir adet boşta windows pc'm var yani buna ekran kartı alıp oyunların tadını çıkartma fikrim vardı ancak ekran kartı fiyatları beni konsollarla tanıştırdı. Konsol almak daha mantıklı gelmeye başladı. Konsol dünyasını şöyle bir araladığımda ps ve xbox savaşlarıyla karşılaştım.

Sizlerinde fikrini almak üzere konuyu açıyorum, şimdiye kadar konsol denince benim aklıma ps geliyordu ama xbox'ı araştırınca bir aydınlanma yaşadım.

İkisininde birbirinden üstün yanları kesinlikle var, mesela Ps'de kontrolcü çok iyi, kendine özel oyunları çok iyi. xbox'a gelince aylık düşük bir miktar abonelikile bir sürü oyun sahibi oluyorsun. Ps tarafında ise bir oyuna 500 - 700 tl gibi rakamlar vermek durumunda kalabiliyoruz. Diğer bir fark ise xbox sahip olduğu teknoloji ile 120 hz desteği sunuyor. 4Kçözünürlükde değil tabiyki ama 1080p'de mesela fps kilidi yok 120Hz' kadar veriyor. Ps'ye bakına 60 fps kilidi var.
Anladığım kadarıyla 4k 60fps konusundada xbox önde.

1 adet 4k tv ve birde 27" 2K 144hz monitörüm var. Sizce hangisini tarcih etmeliyim ?