Sektörel düşünelim biraz. R10 da belki binlerce kişi Seo hizmeti sunuyor. Bir makale yazıp tüm bu sektördeki kişilerin işini boşa çıkarsam bu sektördeki insanların hoşuna gider mi veya doğru olur mu ? Ben bu şekilde düşünüyorum. Evet, bilgi paylaşınca güzel ama doğru şekilde bilgi vermek gerek, sektörü de korumak lazım.
Düşüncenize saygı duyuyorum ama hayatta hiç bir zaman herkes sizin önemsediğiniz şeyleri önemsemez. Bunun böyle olmasını bekliyorsanız her zaman üzülür ve zarar görürsünüz. Değer verdiğiniz şeyleri korumak ve ne şekilde koruyacağınızı bilmek ona değer verenler olarak size kalmış. Geri kalan herkes istediğini yapar, böyle bir kısıtlama veya ortada etikte olmayan bir durumda yok. Sizin dediğiniz gibi olsa ne paylaşırsak paylaşalım bu mutlaka birinin sektör olarak gördüğü bir şeydir, siz WordPress veya SEO alanında çalışmışsınız sizin için sektör ve kazanç kapısı haline gelen bu olmuş. Bir gün bir site gider benzer içerikler ürettiği halde "takı tasarımı" ile alakalı bu linktekine benzer bir içerik üretir o zamanda takı tasarımını sektör olarak görenler kalkıp isyan mı etmeli? Bence bu tarz şeyleri düşünerek vakit harcamanıza hiç gerek yok, bir içerikle sektör zarar görmez. İşini doğru ve eksiksiz yapan kişiler hiç görmez hem de. Bence herkes işini ne kadar iyi ve doğru yapabildiğine odaklanmalı, gerisi vakit kaybıdır. Saygılarımla, ekstra bir cevap vermeyeceğim kimseye.