Rica ederim.
Reklam ve/veya video gibi unsurların mevcut olduğu sitelerde First Byte Time 400 ms normal karşılanabilir ancak speed index açısından da önemlidir esasında. Mümkün mertebe 300 ms altında olmalıdır First Byte Time.
Bazen lazy load işlemi daha çok geç yüklemeye (tema eklentisi gibi) neden olabilir mesela. Burada First Byte Time süresini en iyi düzeye getirebilirsek o zaman site daha hızlı açılmış olur.
Genelde bu problemler yaşandığında sitede mevcut olan cache eklentisini pasif konuma getirip öyle analiz etmek siteyi daha iyi tahlil etmemizi sağlar.
Ancak Cloudflare de aşırı cache barındıran bir sistem olduğu için arka plandaki bir çok unsuru görmemize engel olur.
Bu yüzden (site saldırı almıyor ise) bir süreliğine Cloudflare den bağımsız hale getirerek ''ortalama 1 gün bekledikten sonra'' site genelinde analizlere bakmak bize güzel ipuçları verir.
Açıkçası site optimizasyonu sabır gerektirir. Bazen gözden kaçırdığımız unsurlar da olabiliyor. Analizleri iyi okuyabilirsek o zaman doğru işlemler ile site uzun vadede problem yaşatmaz.
Daha önce hizmet aldım hocam, aldatmaca yapıldığı için 2-3 gündür kendim yabancıların videolarını izleyerek ve içeriklerini okuyarak bir şeyler yapmaya çalışıyorum.
CloudFlare'i de aslında bu sorunu belki çözebilirim diye kurdum, kurmadan önce de benzer sorun vardı.
Litespeed Cache varken böyle bir sorunum yoktu fakat bu kez de diğer değerlerim çok kötüydü ve bu şekilde önemli web verilerinden geçmem imkan dahilinde değildi.
Aynı hosting'de LS yüklü olan bir sitemin hiç bir sayfasında bu hata yok mesela muhtemelen WP Rocket ile sunucu arasında bir uyumsuzluk var, VDS veya Yabancı hosting firmalarında satışı yapılan Cloud Hosting gibi çözümleri denemeye çalışacağım.
Değerli yorumlarınız için tekrardan teşekkür ediyorum.