Hocam günlük sürekli olarak 3 farklı arkadaşına bakıyorum. Arada da kız arkadaşıma bakıyorum. O 3 arkadaşı neden görünmüyor da sadece kız arkadaşım görünüyor. Bir de arkadaşlarının instagram kullanıcı adları 20 karakter diyelim. Kız arkadaşımın ki 7 karakter. Orada 7 tane * oluyor. Kontrol edip uzun bir instagram hesabından baktım. Karakter kaç taneyse o kadar * çıkıyor. Dün değil evvelsi gün arkadaşım satın aldı Bana kim baktı paketini. Arkadaşımın kesinlikle bakan instagram hesabından haberi yoktu. Bakan hesap 0 takipçili yeni açılmış bir fake hesap. Onu neden gösteriyor o zaman ? Bakan hesaba yazdı kimsin diye. 0 0 0 takipçi yani. Söylemiyor. Konuşuyorlar da yani.
Hocam böyle bir uygulamaya güvenip insanlara yük bindirmeniz saçma. Bizzat yazılımcı olarak algoritmasını anlattım. İnternetten araştırarak bakabilirsiniz. Eğer instagram bu tarz bir açığı olsa ilk AB den veri gizliliği için yıllar önce milyon dolarca ceza yerdi. Bunu gören çünkü mesajları da görebilirdi. Verit tabanına erişiyorlarsa zaten bunlarla kalmaz şifreniz ve tüm bilgilerinize erişirlerdi. Biraz mantıklı düşünün. Böyle oyunlara gelmeyin. Uygulama siz izin verdiğiniz de ya telefon yada instagram hesap bilgilerinizi teslim ederek zaten tüm bu bilgileri siz veriyorsunuz. Siz izin verince karşı tarafta kullanınca eğer xx32131 idli hesaba bakmışsanız onda gözükür. Ama uygulamayı kullanmıyorsa karşı taraf kesinlikle random atmakta. Burada binlerce yazılımcı mevcut herhangi birine pm atıp bilgi alabilirisiniz hocam. Böyle saçma uygulamaya göre de hayati kararlar vermeyin.