Yazıdn yadırgıyormuş gibi anlaşılabilir, ben sadece yanlış bilgi alabilirsiniz diye yazdım. Yoksa her türlü konu zaten açılıyor.
Dediğim gibi muhtarı arayın.
Komşu parselleri arayın sanki ekip biçecek gibi fiyat alın. Size dönümüne 3 isterse bir araştırma yaptın.
Ama çiftçiyide üzmeyin ferim nihayetinde bir hizmet yapıyor.
Ayrıca bir destek varsa kiraya verenin hakkı değil. Ekenin hakkı bence. Birisi gelip talip olmasa boşta kalabilir.
Size bir iyilik yapip Yozgat da arsasını kiraya veren birini tanıyorum sorup bilgi alacağım.
Yani bu arsa miras olarak kaldı. Bu sebepten dayım ilgileniyordu. Bana ekilmeyeceğini söyledi. Fakat ben daha önceki eken kişiye ulaştığımda ona ekilmesini söylediğini vs. öğrendim. Yani köyle bağlantısı olmayan birisi olduğum için muhtar/komşular vs. burada öğreneceğim bilgilerden daha yanlış bilgiler verebilir. Genel olarak zaten 20 dönüm tarlanın (tahmini 90-100 bin tl) 1 yıllık kirası 2000 tl olacaksa boşta tutmak daha mantıklı geliyor. Destek elbette çiftçinin hakkı fakat ortak ekme teklifi var. Burada destek miktarını bilmeden ortak olmak mantıklı gelmiyor çünkü 3 bin tl tohum, 13 bin tl gübre vs. masrafları istiyor. Ayrıca son cümleniz için de çok teşekkür ederim.